Cât costă o colantare auto în funcție de model

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
colantare auto

Din ce în ce mai mulți tineri preferă o colantare auto în locul vopsirii caroseriei din motive de costuri, rapiditatea reparației și un look mai „cool”. 

O colantare auto poate costa în unele situații cât mașina, dacă este un automobil vechi de peste 10 ani. Prețurile pentru colantări auto variază între 1.000 și 5.000 de euro, în funcție de clasa din care face parte mașină.

Așadar, prețul colantării auto este dat de mărimea mașinii, nu de valoarea ei de piață. Pe lângă suprafața necesară pentru colantare, un alt criteriu care stabilește prețul este textura sau culoarea foliei auto.

Printre brandurile de colant auto se numără Oracal, 3M, Avery, Inozetek. Colantul auto are o durabilitate de până la 5 ani și poate fi dat jos după 3 ani fără să afecteze vopseaua.

Foliile pentru colantarea unei mașini pot fi colorate sau care imită carbonul oferind protecție pentru suprafețele vopsite ale autoturismelor. Colantarea auto poate fi făcută completă sau pentru o parte dintre elementele caroseriei. Acest lucru împiedică deteriorarea vopselei autoturismului și îi oferă o nouă culoare.

Top 10 cele mai scumpe mașini din lume

O foliere personalizată are avantajul, spre deosebire de revopsirea mașinii, că este mult mai ușor de aplicat, costă mai puțin, este mai ușor de reparat. Dacă una din părțile de autocolant colorat este deteriorată, o puteți înlocui rapid.

Schimbarea nuanței cu ajutorul colantării poate restabili aspectul mașinii ajutând foarte mult la revânzare.

Colantarea cu folii incolore, aplicarea unui strat de autocolant protector pe suprafețele vopsite ale autovehiculului vă va ajuta să păstrați vopseaua mașinii în stare bună. Autocolantul este rezistent la factori externi: soare, ploaie, zăpadă.

Folia de autocolant este o peliculă adezivă de 80-110 microni care se aplică la cald pe mașină, mulându-se perfect pe suprafața acesteia.

TOP 10 cele mai scumpe mașini electrice din lume

Spre deosebire de vopsire, folia poate fi îndepărtată rapid și ușor, astfel oricând se poate reveni la vopseaua originală. Culorile foliilor pot fi Gloss, Matte, Satin, Chrome.

Cât costă o colantare auto

Pentru o mașină de clasă mică, o colantare totală poate costa între 900 euro și 2.500 euro, în funcție de brandul și modelul de folie auto.

O colantare totală a unei mașini de clasă medie (Audi A3/A4/A5, BMW Seria 2/3/4, Porsche Carrera, Mercedes Clasa C, Tesla Model 3) costă între 1.500 euro și 3.500 de euro, iar pentru o mașină de clasă mare (Audi A6, A7, A8, Q, BMW Seria 5, 6, 7, X, Jaguar XJ, Mercedes E, S, M, G Klasse, Maybach, Tesla S/X) costă între 1.700 euro și 4.000 de euro.

Pentru modele de lux (Lamborghini Urus/ Aventador, Ferrari, BMW i8, Audi R8, Mercedes GT, McLaren), prețul este și mai mare, variind între 2.000 de euro și 4.500 de euro.

Foliile de protecție transparente (PPF) sunt mai scumpe cu 1.000 de euro decât foliile colorate. Un preț de două ori mai mare decât foliile colorate îl au foliile cromate.

Pentru pasionații de tuning auto există autocolant Carbon care poate fi potrivit atât pentru caroseria auto, cât și pentru interiorul mașinii (bord, oglinzi, mânerele ușilor, tunelurile centrale)

Ce culoare are pe carte un autovehicul vopsit în două culori

După colantare, te prezinți la RAR cu mașina schimbată în noua culoare. RAR-ul va emite un act prin care confirmă schimbarea de culoare, după care te duci la poliție și soliciți schimbarea culorii în talon. Plătești taxa de talon la CEC, depui actele și primești noul talon acasă prin poștă.

Documente necesare la RAR pentru modificarea CIV în urma schimbării culorii vehiculului:

– cerere activitate RAR (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere și va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează activitatea);
– actul de identitate al solicitantului;
– cartea de identitate a vehiculului în original.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare