Când nu este obligatorie purtarea măștii de protecție

Autor: EVmarket Romania
purtarea mastii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat Hotărârea 50, prin care a anunțat când nu este obligatorie purtarea măștii de protecție. În anumite situații masca de protecție sanitară poate fi îndepărtată pentru perioade scurte de timp. 

Când nu este obligatorie purtarea măștii de protecție

Purtarea măștii de protecție nu este obligatorie dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și pot respecta o distanța de cel puțin 2 metri față de alte persoane.

Cele trei situații menționate în Hotărârea 50 a CNSU privind excepțiile pentru purtarea măștii de protecție sunt fumatul, consumul de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor și desfășurarea activităților sportive individuale.

V-ar putea interesa și:

În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spatiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului,.consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor,.cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități,.doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, stabilește hotărârea CNSU.

V-ar putea interesa și:

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista cu țările/zonele de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea:.Andorra, Vatican, Cehia, Belgia, Polinezia Franceză,.Guam, Olanda, Armenia, Luxemburg, Slovenia, Franța, Gibraltar, Elveția, Liechtenstein, Muntenegru, Argentina, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia,.Malta, Bahamas, Costa Rica, Croația, Irlanda, Polonia, Bahrain, Macedonia de Nord, Portugalia, Puerto Rico.

Foto: Engin Akyurt from Pixabay

Urmărește-ne pe FACEBOOK