Asiguraţii City pot face în continuare constatare amiabilă

Autor: EVmarket Romania

Asiguraţii City Insurance se pot folosi în continuare de procedura de constatare amiabilă în caz de accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale, precizează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Indiferent dacă accidentul este protocolat pe baza constatării amiabile sau a unui proces verbal încheiat la Poliție, instrumentarea daunei este soluționată în același mod. Drept urmare, reglementările legislative sunt aceleași pentru toți.

Constatare amiabilă. Cum se completează corect formularul

Atunci când sunt accidente ușoare, fără victime, produse numai între două autovehicule, se poate utiliza constatarea amiabilă de accident, procedură care vă scutește de drumuri suplimentare la Poliție.

Aglomerarea secțiilor de Poliție nu este o soluție, deoarece legislația în vigoare nu prevede o soluționare diferită a daunelor venite pe această cale.

V-ar putea interesa și:

Chiar și în condițiile actuale, în care polița RCA a șoferului vinovat ar putea să fi fost emisă de către societatea rămasă fără licență, instrumentarea daunelor pe baza formularului constatării amiabile de accident se realizează exact ca în cazul oricărei alte asigurări, iar dauna va fi soluționată de FGA-Fondul de Garantare a Asiguratilor, conform reglementărilor în vigoare.

Decizia ASF privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii de asigurare – reasigurare City Insurance, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia a fost publicată pe 27 septembrie în Monitorul Oficial.

V-ar putea interesa și:

Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR) a lansat un call center pentru clienții cu polițe încheiate la City Insurance. Companiei i s-a retras autorizaţia de funcţionare de către Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară. Motivul a fost nerespectarea de către asigurator a indicatorilor de solvabilitate și lichiditate.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare