Amenzi de circulație în Thasos și harta locurilor de parcare

Autor: EVmarket Romania
thassos thasos grecia greece

Șoferii români trebuie să fie atenți la regulile de circulație pe insula Thasos din Grecia întrucât polițiștii supraveghează șoselele chiar dacă nu sunt văzuți prea des. Cele mai multe amenzi pe care le primesc turiștii români sunt pentru parcare și depășire.

Regulile de circulație și amenzile se regăsesc în legea 2696/1999, care reprezintă codul rutier din Grecia, considerat unul dintre cele mai dure. Polițiștii eleni pot lăsă șoferii fără permis, actele mașinii și plăcuțele de înmatriculare pentru o serie lungă de contravenții, printre care nepurtarea centurii de siguranță, vorbitul la telefon la volan, parcarea ilegală.

Amenzi în Grecia pe insula Thasos:

 • parcarea ileagala în locul unde nu există un indicator pentru parcare sau unde există indicator cu oprirea interzisă le aduce turiștilor o amendă de 40 de euro și reținerea plăcuțelor de înmatriculare a vehiculului și a permisului auto pentru 20 de zile. De obicei, turiștii parchează ilegal pe drumul principal din satul Panagia blocând circulația.
 • parcarea ilegală în locuri unde îngreunează trecerea vehiculelor de intervenție le aduce turiștilor români o amendă de 20 de euro și reținerea plăcuțelor de înmatriculare a vehiculului și a permisului auto pentru 10 de zile. De obicei, turiștii parchează ilegal în Prinos, în fiecare zi de luni, în zona târgului săptămânal.
 • Nepurtarea centurii le aduce turiștilor o amendă de 50 de euro pentru pasager sau 40 de euro pentru șofer și reținerea permisului auto pentru 20 de zile.
 • Folosirea telefonului la volan – doar se rețin plăcuțele de înmatriculare și permisul de conducere pentru 60 de zile.
 • Amenzi pentru depășirea pe linie continuă în Grecia aduce o amendă de 200 de euro, se rețin plăcutele și permisul pentru 20 de zile;
 • Depășirea periculoasă pe drumuri virajate, înguste, aduce o amendă de 700 de euro, se rețin plăcuțele de înmatriculare și permisul de conducere 20 de zile.
 • Depășirea vitezei legale cu 20 km/h aduce o amendă de 20 de euro.
 • Depășirea vitezei legale cu 30 km/h aduce o amendă de 50 de euro.
 • Depășirea vitezei legale cu peste 31 km/h aduce o amendă de 175 de euro, se rețin plăcuțele de înmatriculare și permisul de conducere pentru 60 de zile.

Harta locurilor de parcare în Thasos:

harta locuri de parcare thasos grecia

Contestarea amenzilor în Grecia se face prin depunerea contestației la șeful secției de poliție din Thasos în termen de 3 zile. Se poate solicita anularea amenzii, se pot cere plăcuțele și permisul înapoi, dar trebuie achitată amenda înainte. Se pot returna plăcuțele și permisul în ultima zi a vacanței pentru a călători înapoi acasă.

Unde este insula Thassos

Insula Thassos este situată în Marea Egee, la nord de coasta de est a Greciei. Face parte din regiunea Macedonia de Est și Tracia și este situată la aproximativ 7 kilometri de coasta continentală. Insula are o suprafață de aproximativ 380 de kilometri pătrați și are o populație de aproximativ 13.000 de locuitori.

Ce taxe de drum sunt pe autostrăzile din Grecia. NU există vignetă

Thassos poate fi accesată cu feribotul din porturile Keramoti și Kavala de pe continentul Greciei. Există, de asemenea, zboruri directe către insula din anumite orașe europene.

Insula este cunoscută pentru plajele sale frumoase, apele cristaline și vegetația luxuriantă. Thassos este, de asemenea, o destinație populară pentru drumeții și ciclism.

Cele mai populare atracții turistice din Thassos:

 • Plaja Golden Beach: Această plajă cu nisip este una dintre cele mai lungi de pe insulă și este perfectă pentru a vă relaxa și a vă bucura de soare.
 • Plaja Paradise: Această plajă izolată este perfectă pentru cei care caută o escapadă liniștită.
 • Mănăstirea Sfântul Pantelimon: Această mănăstire din secolul al XVI-lea este situată pe un deal cu vedere la mare și oferă priveliști uimitoare.
 • Situl arheologic de la Limenas: Acest sit include ruinele unei vechi așezări grecești.
 • Muzeul Arheologic din Thassos: Acest muzeu găzduiește o colecție de artefacte din istoria insulei.

Via: Forum Thassos

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn