Poliția din Oslo confiscă trotinete electrice

Autor: Dan Vache
oslo

Poliția din Oslo confiscă trotinetele electrice care nu sunt limitate la 20 km/h. Administrația Drumurilor Publice Norvegiene (Norwegian Public Roads Administration) și un echipaj de la poliția rutieră din Oslo au efectuat o acțiune pentru a depista în trafic trotinetele electrice rapide.

Autoritățile din Oslo au oprit doi conducători de trotinete electrice bănuind că modelele lor pot depăși viteza legală.

În urma controlului, polițiștii din Oslo au depistat o trotinetă electrică ZERO 10X care a atins viteza de 58 km/h pe bancul lor de testare. Oficialii au confiscat trotineta electrică conform legii.

Autoritățile anunță noi controale în viitor pentru biciclete electrice și trotinete electrice.

În Oslo, Norvegia, legislația prevede ca vehiculele electrice pe două roți pentru utilizare ușoară (biciclete electrice și trotinete electrice) să fie limitate la 20 km/h.

Cele mai bune trotinete electrice la un preț de circa 3.000 lei

Circulația trotinetelor electrice nu este reglementată unitar la nivel european fiind permisă în țări precum Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Franța și Olanda, dar interzisă în alte state printre care Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

V-ar putea interesa și:

În România legea nu prevede confiscarea trotinetelor electrice însă este prevăzut în legislație ca acestea să nu depășească viteza de 25 Km/h. Nerespectarea normelor privind circulația trotinetelor electrice constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv de la 6 la 8 puncte-amendă. La valoarea actuală a punctului de amendă, acest lucru înseamnă o valoare a amenzilor între 870 și 1.160 de lei.

La nivelul României, în perioada 2016 – 2019, au fost înregistrate 192 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de trotinete electrice, soldate cu un deces, 37 răniți grav și  156  răniți ușor.

Via Oslo politidistrikt

Urmărește-ne pe FACEBOOK