Fiat 500 Iride, trotineta electrică inspirată de Fiat 500 electric

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Fiat 500 Iride este primul scuter electric conceput de Fiat Style Center și, așa cum se observă din nume, se inspiră de la emblematicul Fiat 500 electric. Cu aceste trotinete electrice, grupul Stellantis și marca asociată Mopar, care le produce, intră în lumea micro-mobilității electrice urbane.

Trotineta electrică 500 Iride (Iris în engleză) va fi disponibilă în trei nuanțe: Celestial Blue și Cloud Grey, create exclusiv pentru Noul 500. Iar ulterior în culoarea roșie, care aduce un omagiu noului brand al gamei 500, RED, născut din colaborarea dintre Fiat și RED pentru a răspândi mesajul de grijă pentru mediu.

Noua trotinetă electrică Fiat amintește de emblematicul Cinquino cu patru roți. Numele 500 Iride și proiectorul circular, plasat sub ghidon, se inspiră din farurile rotunde iconice ale emblematicului model.

Producător auto din Torino spune că trotineta electrică 500 Iride va fi disponibilă pentru achiziție la toate reprezentanțele Fiat sau în magazinul online Mopar la un preț de 700 de euro.

Pentru fanii Fiat, în România este de vânzare trotineta electrică Fiat 500 F-85 și F-80

500 Iride are trei moduri de condus (Sherpa, Normal și Sport) plus modul pietonal (Pedestrian) care limitează viteza la 6 km/h.

Specificații tehnice Fiat 500 Iride:

  • autonomie de 30 km,
  • încărcare în 4,5 ore
  • viteză maximă de 25 km/h
  • motor electric de 250W
  • greutate 15 kg
  • anvelope de 10″ cu cameră, amortizor spate,
  • afișaj integrat și ghidon telescopic
  • lumini față – spate

Trotineta electrică 500 Iride poate fi depozitată în portbagajul unui Fiat 500, unde poate fi încărcată la o priză de 12V. Aceasta are și o geantă pentru transport.

Lime, parteneriat cu Uber: cum arată trotinetele din București

Opțional este disponibil un încărcător de 12V pentru a fi plasat în portbagajul mașinii, vândut separat sau în combinație cu geanta, care va permite să reîncărcați complet trotineta electrică.

V-ar putea interesa și:

Toate funcțiile trotinetei electrice italiene pot fi controlate prin intermediul aplicației dedicate, care oferă informații utile despre vehicul în timp real. Puteți verifica starea bateriei, autonomia, viteza reală, distanța totală și timpii de călătorie, alegerea modurilor de condus, setarea controlului de croazieră și multe altele. Aplicația acționează și ca o cheie electronică pentru a porni scuterul electric.

Va fi posibil să adăugați și alte profiluri în aplicație, în plus față de al dvs., pentru a putea împărți trotineta electrică cu până la 4 persoane.

V-ar putea interesa și:

Fiat 500 Iride va avea o garanție de 2 ani, asistență directă prin App, call center și rețea dedicată de asistență tehnică. La cerere, este disponibil pachetul de siguranță care include cască, vestă și sistem antifurt.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare