Bolt a dublat numărul de trotinete electrice prezente pe străzile din București, a extins aria activă în care acestea pot fi utilizate și parcate și a redus prețul curselor.
Acum un an, Bolt a lansat serviciul de micromobilitate de închiriere de trotinete electrice pe o suprafață inițială de 38 de km2. În prezent, zona activă în care se găsesc trotinetele ocupă aproximativ 31% din Capitală, adică 68 de km2. Noua zonă se extinde din cartierul Titan până în Militari și din Bucureștii Noi până în Berceni.
Pentru a putea susține cererea tot mai mare și pentru a oferi un serviciu accesibil în toate zonele active, Bolt a dublat și numărul de trotinete puse la dispoziția bucureștenilor.
Prețuri Bolt
Începând cu 2 iulie 2021, prețul curselor pe minut se modifică: de la 0,60 lei/minut, la 0,40 lei. Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită.
Având în vedere faptul că mulți dintre angajații care au lucrat timp de peste un an de acasă se întorc la birouri, Bolt le propune companiilor care au adoptat un sistem de muncă hibrid sau exclusiv de la birou desemnarea unor stații de trotinete chiar la sediile acestora, ca angajaților să le fie ușor să se deplaseze în oraș.
La solicitarea companiilor sau a dezvoltatorilor de centre de birouri, stațiile de trotinete se pot desemna inclusiv la gurile de metrou din vecinătatea acestora, pentru cei care trebuie să parcurgă distanțe scurte într-un timp redus.
„Extinderea ariei vine ca urmare a deciziei noastre de a oferi o alternativă de mobilitate accesibilă pentru mai mulți oameni, într-un oraș foarte aglomerat, astfel încât aceștia să poată include mijloace de transport sustenabile în naveta lor zilnică”, a declarat Călin Leuștean, manager micromobilitate Bolt România.
Trotinetele electrice Bolt sunt construite după un design propriu, al inginerilor Bolt din Estonia, fiind intuitive, practice și rapide. Acționate electric și atingând o viteză maximă de 25 km/h, ele pot parcurge până la 40 km cu un singur ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare.
Lime, parteneriat cu Uber: cum arată trotinetele din București
Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație.
Utilizatorii trebuie să se asigure că țin cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice și că acestea vor fi întotdeauna folosite de un singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți utilizatori pe o trotinetă.
V-ar putea interesa și:
- Țara care te lasă să cumperi trotinete și biciclete prin Rabla
- Cum vrea EastRide să devină cea mai mare firmă de curierat pe două roți
- Bolt 4 este noua trotinetă electrică Bolt. Pe străzi, în 2021
- Primul tronson din Promenada Verde din sectorul 1 este gata
La finalul cursei, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur, în afara carosabilului, sau lângă un loc dedicat parcării pentru biciclete, în zonele marcate pe hartă, în aplicație.