BMW dezvăluie concepte noi: bicicletă cargo şi electroscuter

Autor: Cosmin Lixandru
Scuter electric eFUN Pusa 2kW, bmw ce 04,

BMW Group prezintă noi concepte: bicicleta electrificată Concept Dynamic Cargo și electroscuterul Concept Clever Commute, transferând cunoştinţele din sectorul auto la conceptele pentru vehiculele de micromobilitate.

Ambele concepte de micromobilitate au fost concepute pentru a oferi o autonomie de peste 20 de kilometri. O ultimă caracteristică foarte importantă pentru utilizarea în oraş este bateria, care poate fi scoasă şi încărcată acasă.

Modelele nu vor fi produse de BMW Group, dar compania poartă deja discuţii cu potenţiale companii care să preia licenţa.

Bicicleta BMW Concept Dynamic Cargo

Concept Dynamic Cargo este un concept de bicicletă de marfă compactă (bicicletă pick-up), cu trei roţi, cu agilitate ridicată, opţiuni de utilizare flexibile şi versatilitate sporită pe tot parcursul anului.

Aceasta are o platformă de încărcare utilizabilă în mod variabil, cu accesorii pentru transportul de sarcini şi/sau copii, precum şi pentru activităţi de agrement.

Bicicletele oferă o mare flexibilitate de utilizare, produc zero emisii şi sunt unul dintre cele mai rapide şi mai eficiente mijloace de transport în zonele urbane. Cu toate acestea, condiţiile ploioase, reci sau cu suprafeţe alunecoase sunt de obicei suficiente pentru ca majoritatea bicicliştilor să se întoarcă la transportul public sau la maşina proprie.

Cât costă scuterul electric BMW CE 04 în România

Acelaşi lucru se aplică atunci când trebuie să transporte sarcini prea mari pentru a fi manipulate cu un portbagaj standard, cum ar fi un magazin alimentar mai mare, sau pentru transportul copiilor. Acum sunt disponibile o gamă largă de biciclete cargo care oferă o alternativă suplimentară la utilizarea maşinii pentru călătorii urbane.

Cu toate acestea, multe concepte de biciclete de marfă sunt mai late şi, în primul rând, mai lungi decât bicicletele normale, putând acomodând copii sau asigura transportul unor volume mai mari. Împreună cu masa suplimentară rezultată şi sarcina utilă posibilă, acest lucru duce la diferite restricţii în comparaţie cu bicicletele normale, în special în ceea ce priveşte agilitatea de condus şi manevrabilitatea.

„Obiectivul nostru a fost să dezvoltăm un concept care să păstreze agilitatea şi senzaţia de condus a unei biciclete normale, adăugând în acelaşi timp opţiuni de transport inovatoare şi sigure”, a declarat Jochen Karg, director de concepte de vehicule în divizia Tehnologii Noi şi China a BMW Group.

Componenta-cheie a bicicletei BMW cu trei roţi este cadrul principal din faţă, care este conectat la secţiunea spate printr-o axă pivotantă şi se înclină în viraje.

Secţiunea spate rămâne stabilă prin viraje, fără a se înclina spre drum. Aceasta se combină cu sistemul de propulsie electrificat – care este activat de îndată ce biciclistul începe să pedaleze şi acţionează cele două roţi spate – pentru a face bicicleta de marfă la fel de uşor de condus ca o bicicletă standard.

Test cu noul scuter electric eFUN Pusa 3kW

Pe lângă faptul că asigură o stabilitate de călătorie mult mai mare în toate condiţiile meteorologice, comparativ cu modelele cu două roţi, roţile din spate, cu prinderea rigidă a axului, care nu pivotează, oferă şi baza pentru o platformă de transport versatilă, în stil pick-up.

Aceasta poate fi echipată cu o selecţie de echipamente modulare inovatoare pentru transportul bagajelor şi/sau pentru copii. Principiul de design modular deschide calea şi pentru multe alte posibilităţi de utilizare.

Designul nepivotant al platformei de transport are avantajul suplimentar că biciclistul resimte mai puţin masa suplimentară transportată, permiţând transportul sigur şi stabil al tuturor sarcinilor, asigurând în acelaşi timp o experienţă plăcută de călătorie.

Conceptul este completat de o facilitate pentru adăugarea unui sistem modular de protecţie împotriva vremii.

Electroscuter BMW Concept Clever Commute 

Trotinetele electrice s-au impus în mixul de mobilitate urbană, graţie, în special, programelor de sharing. Acestea oferă o utilizare flexibilă, zero emisii locale şi capacitatea de a-i duce pe locuitorii oraşului la destinaţie extrem de repede în călătoriile urbane scurte de „ultimul kilometru”. Trotinetele electrice personale însă nu se bucură de o răspândire mare.

Modelele robuste care pot fi folosite în siguranţă sunt dificil de luat în transportul public sau de transportat cu automobilul din cauza dimensiunii lor, în timp ce modelele mici, mai portabile, suferă de o stabilitate redusă la condus.

Prin Conceptul Clever Commute, BMW Group prezintă acum un scuter electric care se pliază uşor pentru cărat în transportul public şi/sau cu maşina. În modul de transport public, platforma se rabatează în lateral şi roata spate pivotează în diafragma rezultată dedesubt.

Ypsilon e-scooter este noua trotinetă electrică Lancia

Acest mecanism scurtează ampatamentul Clever Commute în mod substanţial, astfel încât să poată fi transportat fără dificultate chiar şi pe o scară rulantă. Aceasta este o cerinţă importantă în cazul în care călătoria include rute de transport subteran. De asemenea, poate fi rulat pe ambele roţi în acest mod, precum un troler.

V-ar putea interesa și:

Suplimentar, motorul integrat în roata faţă oferă un impuls electric care facilitează împingerea Clever Commute pe rampe. Dimensiunile compacte ale scuterului electric atunci când este pliat înseamnă că ar trebui să fie posibil transportul gratuit al acestuia pe toate formele de transport public.

Clever Commute poate fi pliat până la o dimensiune care se potriveşte uşor în portbagajul automobilelor de clasă mică – portbagajele mai mari pot găzdui mai multe pentru ieşirile în familie. În gama BMW Group, acest lucru înseamnă că Clever Commute încape pe lungime în compartimentele de bagaje de la Seria 3 în sus, de exemplu, fără a fi nevoie să rabatezi spătarul banchetei şi poate fi transportat transversal în portbagajele MINI.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn