Orașul București, unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume. Cum arată topul

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset
trafic, Bucuresti, semafoare inteligente

Orașul București este unul dintre cele mai aglomerate din lume în ceea ce privește traficul auto. Bucureștenii pierd 115 ore în trafic în fiecare an, potrivit unei cercetări efectuată de GoShorty folosind datele TomTom Congestion Index.

Chiar dacă traficul s-a redus în București în ultimii doi ani, de când mulți angajați au început să lucreze de acasă, traficul în Capitală este în continuare aglomerat.

În 2020, a existat o scădere a congestiei și a traficului, din cauza pandemiei. Cu toate acestea, în 2022, mai mulți oameni merg din nou la birou, revenind la o formă de normalitate. Ca atare, anul acesta a existat o creștere a congestiei la nivel mondial nu numai în București, în ciuda creșterii costului prețurilor la combustibil.

TOP cele mai aglomerate orașe din lume

Loc 1: Istanbul, Turcia. Ore anuale pierdute: 142 | Nivel de congestie: 62%

Istanbul este cel mai populat oraș din Turcia și Europa, oraș care se află atât în ​​Europa, cât și în Asia, de-a lungul strâmtorii Bosfor. Începând cu 2021, are un nivel de aglomerație de 62%, ceea ce îl face cel mai aglomerat oraș din lume. Aceasta este o creștere de 11% față de 2020 și înseamnă că, în medie, călătoriile cu mașina vor dura cu 62% mai mult. Acest lucru a dus, de asemenea, la pierderea a aproximativ 142 de ore în ambuteiaje – echivalentul a aproape 6 zile întregi.

De ce șoferii nu vor mai putea parca gratis în centrul Bucureștiului

Loc 2: Bogota, Columbia. Ore anuale pierdute: 126 | Nivel de congestie: 55%

Bogota este unul dintre cele mai mari orașe din lume. Nivelul de congestie în 2021 în Bogota a fost de 55%, în creștere cu 2% față de anul precedent.

Loc 3: Mumbai, India. Ore anuale pierdute: 121 | Nivel de congestie: 53%

Mumbai este capitala statului indian Maharashtra și este al optulea cel mai populat oraș din lume, cu aproximativ 20 de milioane de locuitori. Orașul are o rată de congestionare de 53%.

cele mai aglomerate orase din lume

Loc 4: București, România. Ore anuale pierdute: 115 | Nivel de congestie: 50%

Orașul București este unul dintre cele mai aglomerate din lume în ceea ce privește traficul auto, fiind pe locul 4 pe glob potrivit indexului Tom Tom.. Bucureștenii pierd anual 115 ore în trafic din cauza infrastructurii, care duce la congestie.

bucuresti cele mai aglomerate orase ca trafic auto

Sursa: Goshorty

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare