Teste Euro NCAP: Cele mai bune mașini din clasă în 2019

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset

Euro NCAP a realizat luna aceasta un clasament cu mașini pe care a efectuat teste de siguranță în 2019, din care reiese care sunt cele mai sigure mașini din clasă. Tesla câștigă la trei categorii: mașini de familie, SUV-uri de mari dimensiuni, mașini electrice și hibride.

Anul trecut a fost unul dintre cel mai importanți ani pentru Euro NCAP, au fost testate cele mai multe mașini. În urma evaluărilor privind siguranța, din 55 de modele noi de mașini, 41 de autoturisme au obținut punctajul maxim de 5 stele la protecția pasagerilor și a pietonilor în caz de accidente.

Tesla a fost o apariție puternică în 2019. Tesla Model X a ieșit pe primul loc la categoria SUV-urilor mari, în timp ce Seat Tarraco s-a clasat pe locul doi.

Tesla Model 3 s-a clasat pe primul loc la clasa vehicule „electrice și hibride”, dar și în segmentul mașinilor spațioase de familie, alături de BMW Seria 3.

Cele două modele au avut scoruri identice, însă Tesla Model 3 a fost mai bun la Safety Assist, în timp ce BMW a fost la protecția pietonilor. Skoda Octavia a ieșit pe locul 2 în această categorie.

Cele mai bune mașini din clasă în 2019 la teste Euro NCAP:

Mașini electrice și hibride

– Tesla Model 3

– Tesla Model X

SUV-uri de mari dimensiuni

– Tesla Model X

–  Seat Tarraco

V-ar putea interesa și:

Mașini spațioase de familie

– Tesla Model 3

–  BMW Seria 3

–  Skoda Octavia

Clasa Supermini

–  Audi A1

–  Renault Cio

– Ford Puma

V-ar putea interesa și:

Clasa MPV / SUV-uri medii

–  Subaru Forester

– Mazda CX-30

– VW T-Cross

Mașini mici de familie

–  Mercedes-Benz Clasa A

–  Mazda 3

Via Euro NCAP

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare