DS 7 Crossback E-Tense, un SUV plug-in hybrid cu 300 CP – Review

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
DS 7 Crossback E-Tense

DS 7 Crossback E-Tense 300 este un SUV plug-in hybrid care atrage atenția prin aspectul elegant, sportiv și prin o mulțime de elemente de lux. Totul arată foarte premium. În plus, SUV-ul franțuzesc este destul de practic, oferă mult spațiu pentru locurile din spate și un portbagaj de 555 de litri.

Capacul prizei de încărcare aflat pe partea stângă cât și nuanța gri „Pearl Crystal” disponibilă doar pe modelul plug-in, deosebește hibridul de versiunile cu motoare pe combustie. În echiparea Opera, SUV-ul primește jante din aliaj de 20 inch, piele Nappa, control adaptiv al vitezei de croazieră și asistență activă pentru menținerea benzii.

După un test de 500 de km cu DS 7 Crossback E-Tense putem spune că SUV-ul hibrid este confortabil pe distanțe lungi, oferă o senzație de lux și de înaltă tehnologie în interior, are o autonomie electrică decentă și un timp de încărcare rapid pentru un plug-in hybrid.

DS 7 Crossback E-Tense

SUV-ul DS 7 Crossback E-Tense este silențios și rafinat, chiar și atunci când motorul cu ardere internă pornește, iar cutia automată cu opt trepte schimbă lin, aproape imperceptibil dacă conduceți în modul Confort sau Hybrid. Cu toate acestea, SUV-ul nu se va simți plin de viață, deoarece direcția va fi mai ușoară iar răspunsul accelerației va fi mai lent.

Rafinamentul dispare odată cu trecerea în modul Sport, unde motorul este ținut turat, eșapamentul răsună frumos, iar motoarele electrice intră în acțiune pentru a oferi SUV-ului 300 de cai putere.

Noul DS 7 facelift a fost prezentat. Are trei motorizări plug-in hybrid (PHEV)

Sistemul său de propulsie nu este la fel de dornic să treacă la motorul pe benzină precum al altor hibrizi plug-in, așa că este ușor să conduceți mai mult electric acest SUV.

Modul hibrid are și el beneficiile sale, sistemul creând cea mai eficientă combinație de putere electrică și benzină disponibilă. Dacă bateria nu mai are energie, acesta este cel mai bun mod de rulare pentru a obține un consum cât mai mic.

Pe autostradă, la o viteză de 100 de km/h, SUV-ul hibrid reușește să obțină un consum de aproximativ 6 litri la 100 de km. Tot 6 poate fi și consumul în oraș, cu bateria descărcată. Valoarea depinde însă de trafic.

Două motoare electrice, amplasate câte unul pe fiecare axă, oferă SUV-ului un mod de tracțiune 4×4, care variază în funcție de situație.

Autonomie DS 7 Crossback E-Tense 300

DS 7 Crossback E-Tense 300, versiunea hibridă cu reîncărcare la priză a SUV-ului DS 7 Crossback, poate rula aproximativ 40 de km în modul electric la o viteză de până la 135 de km/h. Pe lângă autonomia electrică, rezervorul de 43 de litri îi oferă o autonomie de 580 de km. Prin urmare, SUV-ul are o autonomie de 620 de km.

DS 7 Crossback E-Tense DS 7 Crossback E-Tense

Trenul de rulare al DS 7 Crossback E-Tense 300 este compus dintr-un motor pe benzină de 1,6 litri 200 de CP combinat cu două motoare electrice ce furnizează împreună 109 CP și o transmisie automată cu 8 trepte (EAT8).

Puterea totală ajunge la 300 de CP, iar cuplul motor la 450 Nm dacă se rulează în modul Sport. SUV-ul accelerează de la 0 la 100 de km/h în 5,9 secunde.

Modelul franțuzesc are ca rivali SUV-urile Audi Q5, BMW X3 și Mercedes GLC.

Timp de încărcare

Când nivelul de încărcare al bateriei este scăzut sau lipsa de aderență o cere, motorul cu ardere internă intră în acțiune. SUV-ul hibrid poate fi alimentat de la o stație de încărcare într-o oră și 45 de minute (priză de 32A cu un încărcător de 7,4 kW) sau în 8 ore de la o priză obișnuită de 8A.

Dacă folosiți navigația, pe ecranul tactil aflați în timp real cât de departe puteți conduce în modul electric întrucât sunt afișate stațiile de încărcare. Opțional, pentru 1.400 de euro cu TVA puteți comanda sistemul pentru vedere pe timp de noapte Night Vision.

Amortizoare adaptive inteligente dau impresia ca DS 7 Crossback plutește

Confortul este un punct puternic al modelului DS 7 Crossback. Are scaune moi cu susținere și rulează relativ lin pe majoritatea drumurilor.

DS 7 Crossback E-Tense vine cu suspensia Active Scan super inteligentă în standard care utilizează amortizoare adaptive inteligente. Amortizoarele se pregătesc în avans pentru denivelări și gropi cu ajutorul camerelor, folosite pentru a scana drumul din față.

Mașina monitorizează drumul din față și poate pregăti individual fiecare roată pentru a face față imperfecțiunilor care se apropie. Senzația este una de plutire.

DS 7 Crossback E-Tense

Un ceas îți arată ca ai pornit SUV-ul hibrid

Interiorul DS 7 Crossback E-Tense este cu siguranță atrăgător, cu o mulțime de margini unghiulare și modele în formă de romb, care îi conferă un caracter unic, destul de diferit de interioarele altor mașini europene.

DS 7 Crossback E-Tense

Fețele de uși față sunt simple, fără butoane, comenzile de deschidere a geamurilor au fost mutate pe consola centrală lângă schimbătorul de viteze.

Interiorul se remarcă prin finisajul Guilloche „Clous de Paris”, ceasul analogic B.R.M R180, o tehnică inspirată din universul ceasurilor franțuzești de lux și cusăturile „pearl”.

Un ceas B.R.M. este situat în centrul tabloului de bord deasupra butonului de Pornire/Oprire. Ceasul este ascuns și își face apariția doar după ce porniți motorul. Întrucât SUV-ul pornește electric, apariția ceasului vă arată că ați pornit mașina.

DS 7 Crossback E-Tense DS 7 Crossback E-Tense DS 7 Crossback E-Tense

Scaunele din piele față sunt complet electrice, încălzite și au funcție de masaj, în timp ce bancheta are ajustare electrică pentru pasagerii spate și o cotieră centrală.

O mulțime de alte opțiuni le găsiți în SUV-ul hibrid: o cameră de marșarier, o trapă panoramică, un hayon electric, un sistem de sunet Focal și sistemul de conducere semi-autonomă, care permite mașinii să accelereze, să frâneze și să mențină banda.

DS 7 Crossback are un tablou de bord dominat de două ecrane mari: un ecran cu cadran digital de 12 inch în spatele volanului, și altul tactil de infotainment de 12 inch în mijloc folosit pentru a controla sistemul audio, navigația prin satelit și sistemul de ventilație.

Tehnolologii DS 7 plug-in hybrid:

  • DS Connected Pilot reprezintă un pas către condusul autonom.
  • DS Active Scan Suspension abordează cu ușurință imperfecțiunile drumului. O cameră video analizează drumul din fața mașinii și se reglează automat, îmbunătățind confortul în mișcare pentru a crea o experiență de conducere unică, lină. Tehnologia funcționează cu ajutorul a patru senzori de înălțime și a trei accelerometre pentru a măsura reacțiile DS 7 Crossback, cum ar fi viteza, unghiul volanului și frânarea.
  • DS Active LED Vision dispune de un proiector LED principal și trei module pivotante LED. Pentru o vizibilitate optimă, acestea se rotesc orizontal și vertical în funcție de unghiul volanului, de viteză și de condițiile meteorologice.
  • DS Park Pilot. Mașina poate parca paralel sau în spic fără a implica șoferul.
  • DS Night Vision îmbunătățește vizibilitatea pe timp de noapte. O cameră cu infraroșu plasată în grilă detectează pietonii și animalele de pe drum la o distanță de până la 100 de metri în față. Sistemul îți permite să anticipezi și să reacționezi corespunzător în caz de pericol.

Portbagajul lui DS 7 Crossback E-TENSE poate primi 555 de litri de bagaje cu scaunele din spate la locul lor, extinzându-se la maximum 1.752 de litri odată ce scaunele sunt rabatate.

V-ar putea interesa și:

Dimensiuni DS 7 Crossback: lungime exterioară (mm) 4573, lățime exterioară (cu/fără oglinzi) (mm) 1906/2098, înălțimea exterioară (mm) 1625, ampatament (mm) 2738. Greutatea este de 1820 de kg.

DS 7 Crossback E-Tense 300 are un preț în România de 54.900 euro cu TVA în echiparea Grand Chic. Modelul de test a avut câteva opționale care au crescut prețul la 60.200 euro cu TVA.

Date tehnice DS 7 Crossback plug-in hybrid 4X4:

  • 300 CP
  • baterie cu o capacitate de 13,2 kW/h
  • tracțiune integrală
  • 0 – 100 km/h în 5,9 secunde
  • Consum/Emisii (WLTP): mai puțin de 1,4 l/100km, mai puțin de 31 g/km CO2 în regim electric
  • Autonomia este de 58 de kilometri (WLTP).
  • garanție 4 ani sau 100.000 km

Marca DS Automobiles, lansată în 2015, este marca Premium a Grupului PSA și este o continuare a modelelor DS fabricate în 1955. În România, marca DS Automobiles este reprezentată prin importatorul oficial Trust Motors.

Foto: EVmarket.ro

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare