Volkswagen lansează actualizări over-the-air pentru gama ID

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
actualizări over-the-air

Volkswagen lansează actualizări over-the-air (prin internet) pentru familia ID, fiind următorul mare pas către a deveni un furnizor de mobilitate orientat spre software.

Începând din această vară, marca Volkswagen va trimite în mod regulat actualizări de software „Over-the-Air” către modelele ID. Acest lucru face ca Volkswagen să fie primul și singurul producător cu volum mare de producție care pune această tehnologie la dispoziția clienților.

Primul model VW care beneficiază de actualizări este ID.3. Cea mai recentă versiune software „ID.Software2.3” va fi livrată clienților „First Movers Club” prin transfer de date mobile în iulie 2021.

TOP 10 cele mai ieftine mașini electrice la vânzare în 2021

Actualizarea include ajustări și îmbunătățiri ale operațiunilor, performanței și confortului. Actualizările pentru toți clienții de modele Volkswagen ID.3, ID.4 și ID.4 GTX vor urma treptat.

În viitor, Volkswagen vrea să facă actualizari de software la modelele ID, la fiecare 3 luni.

Îmbunătățiri ample datorită noilor actualizări over-the-air

Prima actualizare pentru VW ID.3 include funcționalități luminoase, recunoaștere optimizată a mediului înconjurător și control dinamic al fasciculului de fază scurtă, operabilitate îmbunătățită, modificări de proiectare pentru sistemul de infotainment, precum și îmbunătățiri ale performanței și stabilității.

Actualizările software-ului sunt livrate prin transfer de date mobile, direct pe computerele centrale din modelele ID. (In Car Application Server, pe scurt ICAS).

Tesla Roadster: Prețuri, autonomie, dată de lansare

Noua arhitectură electronică simplifică schimbul de date și funcții între sistemele din mașină. Acest lucru face posibilă accesarea și actualizarea a până la 35 de unități de control prin intermediul actualizărilor over-the-air.

Procesul de digitalizare are loc prin cooperarea dintre ID. Digital și CARIAD, organizația de software auto a Grupului Volkswagen.

V-ar putea interesa și:

Cu actualizările Over-the-Air ale software-ului, marca Volkswagen pune bazele pentru noi modele de afaceri – așa cum este prevăzut în strategia Accelerate.

În viitor, clienții nu vor mai trebui să decidă asupra funcțiilor pentru mașina lor atunci când cumpără mașina – sau ce configurație ar trebui să aleagă pentru o valoare de revânzare mai mare. Funcții suplimentare și tehnologii vor putea fi adăugate ulterior prin actualizări de software.

Foto: Volkswagen

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare