Nebo va folosi drone pentru a reîncărca vehiculele electrice

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Drone Nebo

Un grup de ingineri din Coreea de Sud au venit cu o idee care i-ar putea scăpa pe șoferii de vehicule electrice să nu mai piardă timpul la stațiile de încărcare oferindu-le autonomie extinsă. Aceștia propun reîncărcarea vehiculelor electrice în mers folosind dronele Nebo.

Deși se numesc drone, acestea sunt o rețea mobilă de încărcare vehicule electrice. Nebo se inspiră de la alimentarea avioanelor în mers.

Prin urmare, dronele Nebo transportă curent electric pentru a încărca mașinile electrice în mers. Serviciul nu este încă disponibil, este la stadiul de proiect.

Nebo va ajunge pe piață cel mai probabil atunci când automobilele electrice vor fi gata să se încarce wireless, fără cabluri. Cum această tehnologie este deja întâlnită la încărcarea telefoanelor în mașini sau acasă, nu vom aștepta prea mult până vom încărca și mașinile electrice în acest fel.

MOL Plugee – o nouă aplicație pentru stații de încărcare

Drona care va încărca mașini electrice în mers este la fel ca orice dronă. Are patru propulsoare cu un sistem care trage aerul și îl scoate la o rată mult mai mare decât a intrat, deplasând astfel drona Nebo. Cea mai mare parte a corpului o reprezintă bateria. Având un electromagnet, drona poate să se fixeze pe acoperișul mașinii pentru a începe procesul de încărcare prin inducție.

Odată ce sistemul va fi pus în practică, va fi disponibilă și o aplicație care va urmări nevoile utilizatorului, oferind sugestii pentru planificarea călătoriei pe rute unde sunt stații cu drone, etc.

Junpyo Hong, Jayoung Koo, Yang Dong Wook și Dongjae Koo fac parte din echipa care a desenat dronele Nebo.

V-ar putea interesa și:

Foto: Junpyo Hong via Behance.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare