Google Maps va schimba rutele pentru mașini electrice și hibride

Autor: Dan Vache
Google Maps

Google Maps testează rute mai eficiente pentru mașini electrice sau hibride, care vor ajuta mult mai mult șoferii de astfel de vehicule să își planifice deplasările.

Google Maps a schimbat călătoriile cu mașina pentru totdeauna, însă acum industria auto trece la electrificare și acest lucru necesită modificări în planificarea rutelor.

9to5Google spune că cea mai recentă actualizare beta la Google ia în calcul criterii legate de sistemul de propulsie în planificarea rutei.

Ce upgrade-uri a pregătit Google pentru aplicația Street View

Detaliile sunt limitate momentan, dar utilizatorii vor putea selecta dacă au motorizări pe benzină, diesel, electrice și hibride. Această selecție va fi apoi folosită pentru a „personaliza” indicațiile pentru a „economisi combustibil sau energie”.

Google Maps va schimba rutele pentru mașini electrice

Google Maps susține că actualizarea oferă celor care testează aplicația rute eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, adaptate tipului de motor al vehiculului, iar acest lucru le va permite să economisească combustibil.

V-ar putea interesa și:

Rămâne neclar cum va face Google acest lucru, dar vehiculele hibride sunt de obicei mai eficiente la viteze mai mici, așa că este posibil ca actualizarea să îi direcționeze pe proprietarii mașinilor hibride să evite autostrăzile și să aleagă alternative mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Pentru mașini electrice, este posibil ca Google Maps să evidențieze rute care includ stații de încărcare pe traseul respectiv.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare