Google Maps va introduce noi funcții: semafoare, indicatoare și taxe de drum

Autor: Dan Vache
Locuri Google Maps covid-19, ios 17

Google Maps adaugă funcții noi în aplicația Maps. Pictograme noi indică locația semafoarelor, a indicatoarelor stop, dar și ce taxe de drum sunt pe ruta aleasă.

Șoferii vor putea afla în Google Maps ce taxe de drum sunt de plată pe o anumită rută. Noua caracteristică ajută utilizatorii să calculeze cât trebuie să cheltuiască într-o călătorie chiar înainte de a porni la drum.

Conform Google, informațiile provin direct de la autoritățile locale, care oferă o estimare a taxei pentru a ajuta șoferii să ia decizii.

Informațiile privind taxele includ, de asemenea, prețul și opțiunea de a alege o rută care să evite taxele. Google a declarat, de asemenea, că verifică anumiți factori care îi ajută pe utilizatori să știe cât de mult vor plăti. Acești factori iau în considerare chiar și ziua săptămânii, deoarece acest lucru ar putea influența tarifele taxelor de drum.

Noua actualizare a Google Maps oferă utilizatorilor informații și despre drumurile fără taxă. Pentru a accesa această funcție, utilizatorii vor trebui să intre în meniul situat în colțul din dreapta sus și să selecteze „evitați taxele” pentru a avea acces la o rută fără taxe.

V-ar putea interesa și:

Prețurile taxelor vor fi disponibile atât pentru utilizatorii iOS, cât și pentru cei Android ai Google Maps. Primele țări care vor beneficia de aceasta funcție vor fi India, Indonezia, Japonia și Statele Unite. Datele care se așteaptă să apară în aplicație includ 2.000 de drumuri cu taxă. Ulterior, funcția va fi disponibilă în mai multe țări.

Pe lângă taxe, Google adaugă și noi detalii, care includ locația semafoarelor și a indicatoarelor pentru oprire, ajutând utilizatorii să știe când ar trebui să se pregătească să oprească.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare