Digital Twin anunță lansarea platformei WisdomOfAge

Autor: Cristian Gubandru
WisdomOfAge , Digital Twin

Digital Twin anunță lansarea WisdomOfAge, o platformă web ingenioasă care utilizează inteligența artificială pentru a conecta profesioniști seniori cu experiență cu companii mici, mijlocii și start-up-uri.

WisdomOfAge abordează provocările unei forțe de muncă îmbătrânite și facilitează totodată transferul de cunoștințe esențiale către companii, oferindu-le oportunitatea de a se dezvolta, de a prospera și de a depăși aceste realități economice complexe.

Pe măsură ce populația îmbătrânește, profesioniștii seniori – persoane în vârstă cu cariere relevante și experiență vastă – poartă cu ei un bagaj neprețuit de cunoștințe de care pot beneficia generațiile viitoare. Cu toate acestea, această forță de muncă îmbătrânită prezintă o dublă provocare.

Pe de o parte, pensionarea iminentă a experților creează un deficit de cunoștințe, lăsând un gol de expertiză pe care întreprinderile trebuie să-l umple pentru a susține creșterea și inovația. Pe de altă parte, experții pensionari doresc să rămână conectați la fostul lor domeniu de activitate și au nevoie de posibilități pentru a face acest lucru.

În plus, companiile mici, mijlocii și start-up-urile se confruntă cu obstacole semnificative în timp ce caută să navigheze în peisajul corporativ competitiv. Lipsa forței de muncă în general, și a celei specializate în particular, face ca achiziția de talente să fie o provocare, în timp ce ritmul rapid al progreselor tehnologice necesită învățare continuă și perfecționare.

Pentru a putea depăși aceste provocări, companiile au nevoie de personal cu acces la cunoștințe de specialitate, sub atenta îndrumare a unor mentori experimențați, care pot veni cu know-how și pot avea un rol fundamental în dezvoltarea business-ului.

De ce Digital Twin lansează platforma WisdomOfAge

Digital Twin a venit în sprijinul economiei moderne cu o soluție de pionierat – WisdomOfAge. Folosind puterea Inteligenței Artificiale, WisdomOfAge conectează profesioniștii seniori cu companii mici, mijlocii și cu start-up-uri, promovând relații de mentorat moderne care stimulează dezvoltarea personală și succesul în afaceri.

„Venim în sprijinul companiilor pentru ca acestea să-și poată găsi specialiști în domeniile lor de activitate. Misiunea noastră este ca managerii, profesioniștii din diverse domenii să-și poată împărtăși experiența acumulată de-a lungul vieții profesionale. De acest proiect vor beneficia atât întreprinderile, cât și seniorii care vor să-și continue activitatea profesională, facilitând conexiuni puternice de mentorat”, a afirmat Laurentiu Nae, Manager de proiect al WisdomOfAge.

„Ideea acestui proiect s-a născut în urma discuțiilor cu mai mulți seniori, aflați în prag de pensioanare, cu vastă experiență în diverse domenii, și care își doreau să-și împărtășească expertiza acumulată într-o viață. Odată cu lansarea WisdomOfAge, introducem o soluție disruptivă care folosește algoritmi AI avansați pentru a debloca întregul potențial al mentoratului, oferind utilizatorilor îndrumări personalizate, acces la experți din industrie și oportunități de creștere de neegalat”, a adăugat Laurentiu Nae.

Consorțiul și finanțarea

Proiectul WisdomOfAge este implementat de un consorțiu solid format din șase parteneri. Acest consorțiu a caștigat o competiție de proiecte și obținut cofinanțare din partea Uniunii Europene prin Active and Assisted Living Program (AAL). Bugetul total al proiectului pe o perioadă de 30 de luni a fost de 2.308.574 de euro, din care 955.771 de euro finanţaţi de parteneri şi 1.352.803 de euro finanţaţi cu ajutorul bugetelor UE şi naţionale.

WisdomOfAge este rezultatul unei colaborări în cadrul unei echipe interdisciplinare formată din companii și organizații de prestigiu din România, Elveția și Belgia. Platforma oferă soluții și îmbunătățește transferul de cunoștințe de la profesioniștii seniori către companii, pentru ca vasta experiență a seniorilor să nu se piardă odată cu ieșirea acestora la pensie.

V-ar putea interesa și:

Echipa este condusă de Digital Twin, care a adus o bogată experiență în managementul proiectelor și dezvoltarea modelului de afaceri. arxIT și Yumitech au jucat un rol esențial în implementarea algoritmilor AI avansați, în timp ce Universitatea Tehnică Cluj Napoca a oferit perspective de cercetare neprețuite și a ajutat în eforturile de diseminare.

Institute for Ageing Research și Happy Aging au jucat un rol crucial în atelierele de co-creare, colectarea cerințelor, implicarea utilizatorilor finali, testare și validare, precum și în diseminare. Feedback-ul și implicarea lor directă au fost esențiale în cadrul proiectului, astfel încât WisdomOfAge să își îndeplinească obiectivele.

„Credem că mentoratul este un catalizator puternic pentru dezvoltare personală și profesională. WisdomOfAge este conceput pentru a facilita conexiuni semnificative între mentori și mentorati, deblocând oportunități de transformare atât pentru persoane fizice, cât și pentru afaceri”, a menționat prof. Dr. Michel Deriaz, AI R&D Leader WisdomOfAge, Universitatea de Științe Aplicate din Elveția de Vest.

Caracteristici cheie și beneficiile WisdomOfAge

Recomandare avansată cu ajutorul inteligenței artificiale: WisdomOfAge utilizează algoritmi de inteligență artificială de ultimă generație pentru a analiza profilurile, expertiza și experiența mentorilor. Acest lucru asigură selecția profesioniștilor foarte calificați, ale căror cunoștințe se aliniază perfect cu nevoile specifice ale companiilor în căutarea mentoratului.

Recomandare bazată pe compatibilitate: Platforma depășește recomandarea pe baza calificărilor. Se ia în considerare compatibilitatea dintre mentori (experți seniori) și mentorați (companii, start-up-uri), utilizând feedback din experiențele anterioare de mentorat pentru a favoriza conexiuni puternice și relații productive.

Îndrumare personalizată: Prin intermediul WisdomOfAge, companiile obțin acces la cunoștințe specializate și sfaturi personalizate, care le permit să depășească obstacole, să dezvolte abilități esențiale, să obțină o creștere a veniturilor, precum și să exploateze noi oportunități de afaceri.

V-ar putea interesa și:

Proces simplificat de mentorat: Platforma facilitează procesul de mentorat prin automatizarea recomandărilor. Acest lucru ajută business-urile să facă economie de timp valoros, dar și de efort atât pentru mentori, cât și pentru mentorați, permițându-le să se concentreze pe interacțiunea semnificativă.

Învățare și îmbunătățire continue: Sistemul de inteligență artificială al WisdomOfAge învață și evoluează în mod continuu. Pe măsură ce platforma facilitează mai multe sesiuni de mentorat, rafinează algoritmii săi pentru a realiza recomandări mentor-mentorat tot mai precise și de succes.

Beneficii pentru mentori:

  • Rămân conectați cu industria: Profesioniștii cu experiență pot să rămână conectați în tendințele actuale din industrie, având un impact durabil asupra următoarei generații.
  • Realizarea potențialului de cunoștințe și experiență: Prin intermediul WisdomOfAge, mentorii își pot împărtăși experiența relevantă, având un impact pozitiv asupra carierei mentoraților și împlinindu-se în plan personal.
  • Creșterea veniturilor și flexibilitate: WisdomOfAge le dă mentorilor o oportunitate de a-și mări veniturile, oferind în același timp îndrumare valoroasă mentoraților. Acest beneficiu financiar îmbunătățește calitatea vieții mentorilor și le oferă o flexibilitate mare a timpului de lucru.

Beneficii pentru companii (IMM-uri și start-up-uri):

Acces la experiența seniorilor: Companiile obțin acces la cunoștințele și experiența mentorilor super-calificați, cu expertiză relevantă, care pot oferi îndrumare și informații valoroase pentru a depăși provocările și a accelera dezvoltarea.

Cunoștințe personalizate și specializate: WisdomOfAge oferă oportunități de mentorat adaptate, oferind companiilor îndrumare și soluții personalizate pentru nevoile și obiectivele lor specifice.

Economii cu costurile de consultanță: Prin intermediul WisdomOfAge, companiile pot evita costurile uneori exorbitante ale serviciilor de consultanță, conectându-se cu mentori care oferă cunoștințe specializate la prețuri infinit mai mici.

Digital Twin este o companie românească, specializată în soluții de transformare digitală pentru proiectare și fabricație, având un parteneriat strategic cu Siemens Digital Industry Software. Compania oferă industriilor asistență, instruire și servicii de consultanță de specialitate și soluții inovatoare de inginerie.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn