Ce este parcarea automată valet?

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
parcare automata valet, valet parking,

Parcarea automată valet (Automated Valet Parking/AVP) oferă conducătorilor şi pasagerilor o experienţă de parcare autonomă şi fără şofer.

Ce este parcarea automată valet?

Într-o zonă de predare, conducătorul părăseşte automobilul, iar acesta preia sarcinile unui valet, precum găsirea autonomă a unui loc de parcare, manevrele necesare pentru intrarea pe locul de parcare şi ieşirea de pe acesta – şi, de asemenea, poate conduce înapoi la o zonă de preluare pentru a returna automobilul către conducător.

Pentru a optimiza utilizarea timpului de parcare, pot fi implementate servicii suplimentare precum încărcarea autonomă sau spălarea autonomă. Astfel de funcţionalităţi oferă clienţilor reali beneficii în ceea ce priveşte confortul şi siguranţa.

VIDEO: BMW and Valeo Level 4 automated valet parking

Conform proiectului unui viitor standard ISO, soluţiile de parcare automată valet vor fi grupate în două categorii principale, sisteme de tip 1 şi tip 2.

Pentru un sistem de tip 1, tehnologiile necesare (inclusiv toţi senzorii, unităţile de calcul şi algoritmii) rulează pe automobil, în timp ce pentru un sistem de tip 2, tehnologiile necesare (inclusiv senzorii şi sistemul de management AVP) sunt instalate în infrastructura relevantă – adică facilitatea de parcare, iar automobilul este controlat de infrastructură. Parteneriatul sprijină atât AVP Type 1, cât şi Type 2.

Dezvoltată independent de colaborare cu Valeo, BMW Group foloseşte acum o soluţie AVP Type 2 în fabrica de la Dingolfing pentru a controla autonom automobilele Seria 7 şi i7 la părăsirea liniei de fabricaţie.

BMW şi Valeo vor dezvolta în comun experienţa de parcare automată Nivel 4

BMW Group şi Valeo şi-au anunţat cooperarea pentru dezvoltarea în comun a tehnologiilor de parcare autonomă până la Nivel 4.

În ianuarie, ambele companii au semnat un acord pentru o cooperare strategică, care se va concentra pe dezvoltarea în comun a experienţei high-end de utilizator pentru parcarea de ultimă generaţie pe terenuri private şi locuri de parcare.

De la asistenţă automată la manevră până la parcare automată cu valet Nivel 4, toate funcţiile se vor baza pe tehnologia şi senzorii din maşină. Serviciile bazate pe infrastructură vor fi dezvoltate şi ele în comun pentru a experimenta parcarea autonomă şi încărcarea în locuri de parcare şi spaţii publice.

V-ar putea interesa și:

Funcţiile software se bazează pe pachetul actual de software de parcare automată lansat pentru prima dată cu BMW iX în 2021. La următoarea generaţie, acesta va fi extinsă suplimentar printr-o platformă de calcul puternică care foloseşte algoritmii dezvoltaţi în comun.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare