ANPC vrea să închidă temporar site-ul ALTEX

Autor: EVmarket Romania
altex amenzi anpc black friday, Consiliul Concurenței,

ANPC a amendat retailerul ALTEX și a propus suspendarea temporară a site-lui altex.ro pentru practici comerciale incorecte în contextul Black Friday, întrucât promova produse ca fiind la reducere de preț fără a aplica reducerile din prețul de referință.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului anunță o amendă de 50.000 de lei pentru Altex și propunerea, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

Prețul de referință este cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.

„Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei şi a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activităţii până la încetarea practicii comerciale incorecte. ANPC va informa autorităţile din domeniu, respectiv Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preţ” neconformă”, precizează instituţia.

Sub coordonarea Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), împreună cu Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov s-a desfășurat, în ultimele zile, o verificare a mediului online, în ceea ce privește modul în care se derulează perioada cunoscută drept „Black Friday” – un vârf al promoțiilor anuale.

V-ar putea interesa și:

Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț.

Peste 1.000 de produse pe ALTEX cu abateri de preț

Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site.

Reprezentanții Altex au afirmat, că ei „nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e.”

”ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preț” neconformă. De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

V-ar putea interesa și:

ANPC îi sfătuiește pe consumatori să manifeste atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici și îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri”, se arată în comunicatul ANPC.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn