Tata Motors lansează Tiago EV, o mașină electrică de 10.000 de dolari

Autor: EVmarket Romania
tata tiago ev

Tata Motors, cel mai mare producător auto indian, a lansat un nou vehicul electric hatchback, Tiago EV. Mașina electrică costă 10.000 de dolari pentru primii 10.000 de clienți. 

Tiago.ev se alătură modelelor electrice Tata Tigoe EV și Tata Nexon EV. Livrările sunt programate să înceapă în ianuarie 2023.

tata tiago.ev

Tata Motors a vândut aproximativ 45.000 de mașini electrice în India, țară cu legi protecționiste pentru industria auto. Tesla a încercat de mai multe ori să intre pe piața din India, dar nu a reușit. India cere ca mașinile electrice să fie fabricate local.

Specificații Tiago EV

Sunt disponibil două opțiuni de pachet de baterii: 24 Kwh și 19,2 kWh.

Noul model electric fabricat în India are cel mai mic pachet de baterii existent pe o mașină electrică. Bateria are o capacitate de 19 kWh, însă oferă o autonomie de 250 km după normele din India. Acest lucru înseamnă că autonomia reală este mult mai mică.

Compania spune că mașina electrică poate fi încărcată complet în 3 ore și 36 de minute cu un încărcător AC 7,2 kW.

Mașina electrică dispune de încărcare rapidă DC, care poate „adăuga 110 km autonomie în doar 30 de minute”.

Tata susține că Tiago EV poate fi încărcat de la 10 la 80% în doar 57 de minute cu încărcătorul rapid DC.

Tiago.ev poate fi comandat și cu o baterie cu o capacitate de 24 kWh, care oferă o autonomie de până la 315 km. Tata Motors oferă o garanție de 8 ani și 160.000 de kilometri  pentru baterie și motor.

Tiago EV poate ajunge de la 0 la 60 km/h în doar 5,7 secunde.

VIDEO: Tata Tiago.ev, o mașină electrică de 10.000 de dolari

Tata Tiago EV va fi disponibil în patru variante de echipare: XE, XT, XZ+ și XZ+ Tech Lux. Modelul electric va păstra o mare parte din aspectul variantei pe benzină.

Tata Tiago EV

V-ar putea interesa și:

Tata TiagoEV dispune de control automat al climei, senzori de ploaie, faruri automate, buton de pornire/oprire și cruise control. Mașina electrică primește funcții de siguranță, cum ar fi ABS, EBD, senzori de parcare spate, cameră de parcare spate și reminder pentru centura de siguranță. De asemenea, are frânare regenerativă.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn