SUV-urile electrice HiPhi X și HiPhi Z ajung pe piața germană

Autor: Andreea Gutu
HiPhi X

HiPhi, brand de vehicule electrice premium deținut de compania chineză de tehnologie Human Horizons, deschide primul showroom din Europa în Germania. Primii clienți își vor primi mașinile în al treilea trimestru al anului 2023.

SUV-urile electrice HiPhi X și HiPhi Z vor fi disponibile pe piața din Germania și Norvegia anul acesta. Până în 2027, brandul chinezesc va fi prezent în majoritatea țărilor europene. Primele vehicule au fost deja înmatriculate pentru circulație rutieră, în urma inspecției TÜV SÜD.

Cele două SUV-uri electrice chinezești vor fi expuse în showroom-ul HiPhi Hub de pe aeroportul din München.

HiPhi X: autonomie și prețuri

  • cu 6 locuri costă 109.000 euro
  • cu 4 locuri costă 123.000 euro

HiPhi X este un SUV premium ale căror uși se deschid automat, fără atingere. Acesta va fi oferit în configurații cu 4 și 6 locuri.

HiPhi X

Modelul are două motoare, câte unul pe fiecare punte, care îi oferă 590 CP. Accelerația de la 0 km/h la 100 km/h are loc în 3,9 secunde.

SUV-ul electric are un acumulator de 97 kWh și o autonomie de 460 km (WLTP).

HiPhi Z: autonomie și prețuri

  • cu 5 locuri costă 105.000 euro
  • cu 4 locuri costă 107.000 euro

HiPhi Z este un SUV electric lansat anul trecut pe piața din China. Acesta are două motoare electrice care îi oferă 671 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3,8 secunde.

HiPhi Z

Bateria de 120 kWh îi oferă SUV-ului o autonomie de 555 km WLTP.

Modelul prezintă o serie de inovații, inclusiv primul HiPhi Bot, un sistem de infotainment, care se poate roti între modurile portret și landscape. Clienții europeni vor putea alege între configurațiile cu 4 și 5 locuri.

V-ar putea interesa și:

Human Horizons și HiPhi au fost fondate de președintele și CEO-ul Ding Lei, (David Lei), fost CEO al Shanghai General Motors și vicepreședinte al SAIC-GM (Shanghai Automotive Industry Cooperation).

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn