Ineos Fusilier este un nou SUV electric fabricat în Europa

Autor: Cosmin Lixandru
Ineos Fussilier

Ineos Automotive, brand auto britanic cunoscut pentru SUV-ul Grenadier, a dezvăluit recent noul vehicul 4×4 Ineos Fusilier. Acesta dispune de propulsie electrică și hibridă cu range extender. Fusilier va fi disponibil pentru comenzi la sfârșitul anului 2024.

Noul SUV electric Ineos Fusilier se remarcă prin designul robust și elegant. Inspirat de Grenadier, Fusilier are un aspect nou, cu linii curate și o caroserie tipic europeană. Farurile rotunde, capota plată și ușile spate asimetrice îi oferă un aspect distinctiv.

Vehiculul 4×4 este mai mic decât Ineos Grenadier, fiind puțin mai scurt în lungime și puțin mai mic în înălțime. Pentru caroserie va fi utilizat oțelul, în timp ce ușile vor fi din aluminiu.

Autonomie Ineos Fusilier

SUV-ul electric Fusilier va fi disponibil cu o propulsie 100% electrică, oferind o autonomie de 400 km. O versiune hibridă cu range extender va fi disponibilă, oferind o autonomie extinsă pentru aventuri off-road.

Confirmarea detaliilor grupului motopropulsor alternativ și a datei de lansare sunt așteptate în această toamnă.

Fusilier este construit pentru a face față terenurilor accidentate, cu o suspensie robustă, anvelope off-road și un sistem de tracțiune integrală. Interiorul este spațios și confortabil, oferind cinci locuri și un spațiu de încărcare generos.

Ineos Fusilier a fost dezvoltat în colaborare cu Magna Steyr, un furnizor auto austriac. Producția va avea loc la uzina Magna din Graz, Austria. SUV-ul va fi testat pe muntele Schöckl din Austria, in apropiere de fabrica din Graz.

VIDEO: Ineos Fusilier

Noul SUV electric face parte din cea de-a treia linie de modele a Ineos Automotive, dupa SUV-ul Grenadier si pick-up-ul cu cabina dubla Quartermast.

Opțiunea hibrida care extinde autonomia constă într-un motor pe benzină care alimentează un generator pentru a menține nivelul de încărcare al bateriei atunci când încărcarea externă nu este disponibilă.

„Pe măsură ce am dezvoltat acest vehicul, am ajuns rapid la concluzia că, pentru a merge către decarbonizare, dar pentru a continua să producă mașini pe care consumatorii doresc să le conducă, avem nevoie de o combinație de tehnologii de propulsie.

 

BEV-urile sunt perfecte pentru anumite utilizări: călătorii mai scurte și livrări urbane, dar industria și guvernele trebuie să aibă așteptări realiste cu privire la alte tehnologii care pot ajuta la accelerarea ritmului necesar de schimbare. Acesta este motivul pentru care oferim un grup motopropulsor suplimentar pentru Fusilier, unul care reduce drastic emisiile, dar care are autonomia și capabilitățile de realimentare necesare,” a declarat Sir Jim Ratcliffe, președintele Ineos.

Ineos Automotive a prezentat Grenadier Hydrogen Fuel Cell la Goodwood Festival of Speed în iulie 2023 demonstrând că tehnologia pentru un 4X4 alimentat cu hidrogen este gata pentru producție, dar infrastructura trebuie să fie disponibilă pentru aceste mașini.​

V-ar putea interesa și:

În 2017, președintele Ineos, Jim Ratcliffe, un împătimit al mașinilor și un aventurier experimentat, a identificat o nișă pe piața auto, respectiv autovehicule 4X4 simple, utilitare, funcționale, concepute pentru utilizare conformă și fiabilă în zilele noastre. Acesta a înființat INEOS Automotive Limited.

În 2022 a fost lansat Ineos Grenadier: un 4X4 cu adevărat global, construit de la zero, care combină spiritul și designul britanic robust cu rigoarea inginerească germană. În 2023, a fost lansată o variantă pick-up cu cabină dublă a Grenadierului numită Quartermast.

Ineos Automotive este o filială a Grupului Ineos, producător de produse petrochimice, produse chimice de specialitate și produse petroliere. Grupul are 26.000 de angajați în 36 de companii, cu o rețea de producție care acoperă 194 de unități de producție în 29 de țări.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare