Zonele de parcare cele mai solicitate de șoferi

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Chiar dacă prețurile pentru locurile de parcare au fost majorate în cele mai multe municipii din România, zonele centrale din marile orașe sunt sufocate de autoturisme, reiese dintr-un studiu realizat de yeParking, în perioada februarie – martie 2021.

În majoritatea municipiilor, zonele centrale rămân cele mai solicitate. În București, cele mai multe parcări se efectuează în centrul orașului. 27% dintre șoferi caută zilnic un loc de parcare acolo și își petrec în medie 10-20 minute în căutarea unui loc de staționare.

În ceea ce privește situația din sectoare, 1 și 4 sunt cele mai solicitate de șoferi. 17% dintre conducătorii auto, care utilizează yeParking, obișnuiesc să staționeze acolo zilnic. Urmează sectorul 6 cu 16%, sectorul 5 cu 10%, sectorul 3 cu 9% și sectorul 2 cu 4 procente.

Harta zonelor de parcare cu plată în București: zona 0, 1, 2

Există numeroase zone sau spații care se pot transforma, de pildă, peste noapte în parcări rezidențiale. Cum ar fi cele ale centrelor comerciale, care în proporție de 80% ramân goale pe timpul nopții.

În marile orașe din Europa, autoritățile încurajează parksharing-ul, oferă beneficii șoferilor care își lasă autoturismele în parcări de tip “park&ride” sau donează permanent veniturile obținute din taxele de staționări – către proiecte pentru comunitate: construirea de spitale sau școli.

V-ar putea interesa și:

Parking-urile sunt mereu binevenite, dar parcă și mai plăcute sunt parcurile și zonele pietonale. Însă va rămâne mereu problema opțiunilor de parcare. De aceea propunem principiul, eficientizam mai mult – construim mai puțin.

Majorarea tarifelor de parcare în zonele centrale – în speranța descongestionării traficului – este una dintre soluții, dar nu ar trebui să fie singura. Municipalitățile pot să își deschidă orizonturile, să găsească și să implementeze alternative, în folosul activ al comunității.

Cât costă parcarea de reședință în București în 2022

yeParking este singura aplicație de parksharing din România care ajută șoferii să găsească sute de locuri de parcare în diferite orașe din țară: Cluj – Napoca, București, Iași, Brașov sau Oradea fiind doar câteva dintre ele.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare