Primăria Capitalei transformă mai multe străzi din centrul Bucureștiului în zone pietonale, în weekend, începând cu 22 mai. Zonele vor fi închise de vineri, ora 18.30 până duminică ora 21.00. Rezidenții vor avea acces în zonele pietonale.
Odata cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, și având în vedere restricțiile de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș și, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekend-uri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.
Proiectul a fost inițiat de catre ARCEN, ONG cunoscut pentru inițiativele legate de îmbunătățirea calității vieții.
V-ar putea interesa și:
- Primăria București monitorizează traficul de biciclete
- Soluții pentru București de la viceprimarul din Haga
- Lime se retrage de pe 10% din piețe. România nu e pe listă
- Ce amenzi primesc posesorii de trotinete electrice în Franța
„Străzi deschise” este un punct de pornire pentru abordarea integrată a extinderii tuturor spațiilor de recreere din oraș în noul context impus de pandemia COVID-19. În prezent, Bucureștiul are doar 3 mp de parcuri și grădini publice pentru fiecare locuitor, fără să ia în calcul rezidenții neoficiali, adică mai puțin de jumătate din norma europeană, spune ARCEN.
UPDATE: Începând din acest weekend, 13-14 iunie 2020, (pentru zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08:00 – 22:00) zonele pietonale se reconfigurează după cum urmează:
Șapte zone pietonale în București
- Zona 1 – stradă Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.
- Zona 2 – a fost extinsă – Calea Victoriei, de la Aleea Kretzulescu până la Bd. Regina Elisabeta, cu posibilitatea circulației de traversare la Str. Ion Campineanu și Bd. Regina Elisabeta, în continuare zona pietonala fiind pe Calea Victoriei – Strada Eforie – Strada Domnița Anastasia – Strada Ing. A Saligny – Splaiul Independenței.
- Zona 3 – Cotroceni – a fost desființată.
- Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei
- Zona 5 – a fost restrânsă – va fi delimitată de Bd. Dacia, – Bd. N. Bălcescu – Str. Mendeleev – Str. G.Enescu – Str. G. Clemenceau – Str. N. Golescu – Calea Victoriei.
- Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.
- Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii).
V-ar putea interesa și:
- Seat eXS, trotinetă electrică pentru fanii Seat
- Cele mai vândute mașini electrice noi în România vs. Europa
- Mașina electrică – cum funcționează, cât consumă?
- Mașini plug in hybrid: 10 motive să iți cumperi una
- Adaptarea vechilor mașini la mobilitatea electrică, o soluție?
Foto: Mabel Amber from Pixabay