ZECE mașini românești vor fi expuse la Mega Mall

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Masini romanesti ARO M461

Zece mașini românești și o motocicletă Carpați vor fi expuse la Mega Mall, în perioada 6-22 noiembrie, în cadrul expoziției „Mașini de Altădată”.

Printre cele 10 mașini românești expuse este și exemplarul autentic Dacia 2000 folosit de Nicolae și Elena Ceaușescu în anii 1980. Accesul la expoziție este gratuit.

Mașini românești care au scris istorie, Dacia, Oltcit și ARO, vor putea fi admirate la Mega Mall. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere, la nivelul 0 și 1 al mall-ului, modele de mașini retro românești și un exemplar al celebrei motociclete Carpați, din colecțiile unor pasionați de mașini vintage.

Masini romanesti Dacia 1100

Va fi organizată și o serie de tururi ghidate în cadrul cărora participanții pot afla mai multe despre istoria autoturismelor expuse. Tururile vor fi desfășurate în weekend-urile 7-8 și 14-15 noiembrie, în intervalul 14.00-20.00. Persoanele interesate pot participa în grupuri de maxim 3 persoane.

Cei care vor vizita Mega Mall vor putea vedea șase modele autentice Dacia, trei mașini ARO, un Oltcit și o motocicletă Carpați.

Ce mașini electrice ieftine vinde Evolio

Din colecție face parte și o Dacia 2000 fabricată în 1982, care a fost utilizată chiar de Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu pentru vizitele de lucru. Mașina poate fi remarcată în numeroase filmări ale perioadei respective.

Din expoziție mai fac parte și modelul Dacia 1310 Miliția produsă în 1982, sau Dacia 1300 Taxi, din același an, parte a unui lot limitat de 500 de astfel de automobile.

Masini romanesti Dacia 1301

Vizitatorii vor avea la dispoziție și modele de Dacia care au stârnit legende urbane în anii 1970, cum ar fi Dacia 1300 break, produsă într-un stoc limitat, și comercializată doar în schimbul valutei. Legenda spune că românii care își doreau o Dacia 1300 Break, dar nu aveau valută, apelau la intermediari pentru a intra în posesia ei.

Publicul va descoperi și un Oltcit Special, produs în 1986, un automobil de dimensiuni mai mici, destinat tinerilor. Trei modele de ARO, printre care și o autospecială de Miliție, poreclită „Regina Nopții”, se numără printre exponate.

Mașini modele românești rămase necunoscute

La Mega Mall va fi expusă și faimoasa motocicletă Carpați. Între 1959 și 1965 au fost produse aproximativ 5000 de motorete Carpați la Uzina „6 Martie” Tohani de la Zărnești. Pentru popularizarea acestora, s-au organizat competiții monomarcă și chiar și curse pe circuit.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare