Zece autobuze hibride Solaris vor circula în Reghin

Autor: EVmarket Romania
Autobuze

Solaris Bus & Coach, producătorul polonez de vehicule electrice pentru transport public, va livra municipiului Reghin zece autobuze hibride Solaris Urbino 12 până la sfârșitul primului trimestru al anului 2022. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 17,5 milioane lei.

Aceaste autobuze hibride Solaris dispun de un motor de tracțiune de 120 kW și un motor diesel de 151 kW, care îndeplinește standardele de emisii Euro 6.

Una dintre caracteristicile principale ale sistemului propulsor este capacitatea sa de a recupera energia cinetică în timpul frânării. Aceasta este transformată apoi în energie electrică și stocată în supercondensatoare,.dispozitivele sale de stocare a energiei fiind folosita ulterior la propulsia autobuzului.

V-ar putea interesa și:

Vehiculele hibride sunt echipate cu funcția Stop & Go care controlează funcționarea motorului. Datorită acestui sistem, motorul diesel se oprește complet atunci când.autobuzul staționează și ușile se deschid și pornește din nou numai după ce supracondensatoarele rămân fără energie. Acest lucru îi permite reducerea semnificativă a consumului de combustibil și emisiile de poluanți, în comparație cu vehiculele convenționale.

Fiecare autobuz comandat are 12 metri lungime și poate transporta până la 90 de pasageri, incluzând 27 de persoane așezate. Confortul va fi asigurat prin sisteme de încălzire și aer condiționat în habitaclu și cabina șoferului, precum și.prin panouri de „info-divertisment” ce vor afișa informații despre traseu, ore estimate ale călătoriei, cât și anunțuri diverse.

Pasagerii vor beneficia de porturi USB duale ce le permit reîncărcarea dispozitivelor electronice în timpul călătoriei.

V-ar putea interesa și:

Mijloacele de transport vin de asemenea cu soluții pentru a spori siguranța pasagerilor și șoferilor în timpul pandemiei de coronavirus. Clientul a optat, printre altele, pentru cabine închise care limitează contactul șoferului cu pasagerii, minimizând astfel riscul de infectare.

Vehiculele vor fi dotate cu un sistem de numărare a pasagerilor cu senzori amplasați la fiecare ușă,.care va permite operatorului de transport public să adune date despre numărul de persoane care utilizează anumite rute. Cu datele obținute se vor putea face optimizări ale transportului pe liniile respective.

Grupul Solaris are reprezentanță în România din anul 2006. Peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul public din 8 orașe.(Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea), circa jumătate dintre acestea fiind propulsate electric.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. În septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alăturat grupului spaniol CAF.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram