Avantajele utilizării de camioane electrice Volvo Trucks

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset
volvo trucks

Volvo Trucks a demarat vânzările pentru două modele de camioane electrice, livrate pe câteva piețe din Europa: Suedia, Norvegia, Germania, Elveția, Franța și Olanda. 

Camioanele Volvo FL Electric și Volvo FE Electric au fost concepute pentru distribuție, manipularea deșeurilor și alte servicii de transport urban. Începutul producției în serie a avut loc in 2020.

Volvo FL Electric are o capacitate de 16 tone, în timp ce Volvo FE Electric are o masă totală de 27 de tone.

Avantajele utilizării de camioane electrice Volvo Trucks

În absența emisiilor de eșapament și cu nivel de zgomot redus, camioanele electrice oferă un potențial imens în zonele urbane. În primul rând, nivelul scăzut de zgomot face posibilă efectuarea livrărilor și colectării deșeurilor dimineața devreme, seara târziu sau chiar noaptea, contribuind la îmbunătățirea logisticii transportului și la reducerea congestiei în orele de vârf.

V-ar putea interesa și:

În al doilea rând, cu o calitate mai bună a aerului și mai puțin zgomot, camioanele electrice creează noi oportunități pentru planul orașului și infrastructura rutieră. Un camion electric poate fi, de exemplu, utilizat în zonele de încărcare interioară și în zonele protejate.

„Urbanizarea globală necesită logistică urbană și transport cu camioane cu zero emisii. Cu Volvo FL Electric și Volvo FE Electric suntem capabili să răspundem atât cerințelor puternice de mediu, cât și cerințelor comerciale ridicate ale clienților noștri ”, a declarat Jonas Odermalm, VP Line Line Electromobility.

O provocare este de a maximiza sarcina utilă în același timp cu autonomia.

„Soluțiile Volvo Trucks se vor baza pe nevoile individuale ale afacerii care iau în considerare o serie de parametri, cum ar fi ciclurile de conducere, capacitatea de încărcare și analiza rutelor, pentru a utiliza capacitatea bateriei în cel mai eficient mod posibil ”, continuă Jonas Odermalm.

V-ar putea interesa și:

Volvo FL Electric și Volvo FE Electric au fost dezvoltate în strânsă colaborare cu clienți care operează în Gothenburg, Suedia. Feedback-ul a fost foarte pozitiv, iar șoferii implicați în colaborare au fost deosebit de impresionați de demarajul lin, accelerație și sunet.

VIDEO: Volvo FL Electric și Volvo FE Electric

„Deși feedback-ul clienților a fost pozitiv”, explică Jonas Odermalm, „recunoaștem că infrastructura de încărcare este încă în curs de dezvoltare în majoritatea orașelor și lucrăm alături de parteneri publici și privați pentru a conveni asupra unei strategii pe termen lung pentru extinderea acesteia. Dar este clar că ritmul de dezvoltare a infrastructurii de încărcare trebuie să crească”.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare