Volkswagen Polo facelift 2021: motorizări, versiuni de echipare

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Volkswagen Polo

Volkswagen Polo a primit un facelift, care îi aduce o serie de noutăți exterioare și de îmbunătățiri la interior. În gama de motorizări nu mai există diesel. Cele patru propulsoare sunt: 1 litru benzină 80 CP, 95 CP, 110 CP și 1 litru pe CNG (gaz natural comprimat) cu 90 CP.

Noul Volkswagen Polo este unul dintre primele din clasa sa care oferă conducere parțial automatizată. Alte dotări noi sunt faruri cu LED (IQ.LIGHT LED matrix – opțional), blocuri optice spate cu LED în echiparea standard, o bandă LED prelungită până în dreptul siglei centrale, stopuri inspirate de la VW Golf și denumirea modelului pe portbagaj.

Sistemul opțional de asistență IQ.DRIVE Travel Assist reunește noul ACC predictiv (tempomat adaptiv) și sistemul Lane Assist (oferit standard) pentru a crea un sistem de asistență care permite conducerea parțial automatizată.

Volkswagen a reconfigurat pachetele de specificații: configuratorul începe acum cu versiunea Polo și continuă cu Life, Style și R-Line.

Un nou element suplimentar este airbagul central. Amplasat pe lateralul spătarului banchetei spate de pe partea șoferului, acest airbag se deschide înspre centru în cazul unui accident, protejând șoferul și pasagerul din față.

V-ar putea interesa și:

Volkswagen a integrat acum Cockpit-ul digital (instrumente digitale cu un afișaj de 8,0 inch) în echiparea de bază, sistemul de climatizare, sistemul audio Composition Media cu monitor de 6,5 inch, o interfață Bluetooth pentru telefonul mobil, oglinzi exterioare reglabile și încălzite electric și geamuri electrice în întregul autovehicul.

Specificații Volkswagen Polo Life

VW Polo Life include caracteristici standard suplimentare cum ar fi jantele de 15 inch în locul celor de 14 inch, App-Connect, o cotieră centrală cu un port USB-C suplimentar în mijlocul habitaclului și capitonaj din piele pe volan și capul schimbătorului de viteze.

La fel ca în cazul Life, cele două noi pachete de echipări premium, Style și R-Line, urmează nomenclatura introdusă odată cu actualul model Golf. Style și R-Line plasează accente diferite, însă dispun de niveluri similare din punct de vedere al specificațiilor.

VW Polo Style

Polo Style vine cu farurile IQ.LIGHT LED matrix,  partea frontală distinctivă cu bare orizontale cu aspect cromat, proiectoare de ceață cu leduri și jante din aliaj Ronda de 15 inch. De asemenea inclus în gama extinsă de caracteristici este sistemul Park Distance Control.

În interior există o gamă de detalii suplimentare, cum ar fi Cockpit-ul digital Pro de 10,25 inch (inclusiv cu imaginea apelantului, Coverflow, vizualizare hartă și expunere de diapozitive), iluminare ambientală și sistemul Infotainment de 8 inch Ready2Discover, care include App-Connect Wireless. Cu Ready2Discover, clienții dispun de opțiunea de echipare ulterioară cu un sistem de navigație ca funcție la cerere.

Volkswagen Polo R

Barele de protecție se deosebesc de cele ale tuturor celorlalte versiuni Polo prin designul lor frapant R. În bara de protecție față, barele transversale și longitudinale negru ultralucios ale prizelor de aer și zona din jurul lor transmit un aer carismatic de dinamism. Și aici, farurile IQ.LIGHT LED matrix și proiectoarele de ceață cu leduri sunt prezente ca echipare standard.

Un difuzor – și acesta de culoare negru ultralucios – cu măști de eșapament integrate, cu aspect cromat, în partea inferioară a spatelui autovehiculului deosebește această zonă de versiunile de echipări Polo, Life și Style. Iar jantele din aliaj de 16 inch Valencia sunt disponibile la Polo R-Line ca standard. La fel ca Polo Style, Polo R-Line este echipat cu sistemul Infotainment Ready2Discover.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare