Golf 8 preț în România, motorizări mild hybrid și plug-in hybrid

Volkswagen Golf 8 plug-in hybrid are o autonomie electrică de 60 km

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Volkswagen Golf 8 frână

Golf 8 costă de la 24.470 euro cu TVA în România, pentru echiparea Life, cu propulsorul de 1 litru 110 CP (Golf Life 1.0 eTSI DSG mild hyb). Motorizările pe benzină cu cutie de viteze automată DSG dispun de tehnologia mild hybrid. Este disponibilă și o versiune plug-in hybrid – VW Golf GTE (39.000 euro cu TVA).

Golf 8 are un design dinamic, cu partea din față coborâtă și faruri Matrix LED înguste în stilul „patru ochi”, completat de noul logo Volkswagen. Noua parte din spate este dominată de blocurile optice înguste, între care sunt amplasate noul logo și inscripția Golf cu litere drepte. Țevile de eșapament dispar acoperite subtil de difuzorul spate cu estetică plăcută.

Volkswagen Golf 8 plug-in hybrid PHEV

Golf 8 are o versiune plug-in hybrid GTE de 204 CP sau 245 CP.  Bateria este lithium-ion de 13 kW, având o autonomie electrică de 60 de kilometri.

Mașinile mild hybrid ale Volkswagen, care dispun de motoare TSI, se vor numi eTSI și vor fi disponibile cu transmisia automată DSG. Motorizarea eTSI va fi disponibilă în trei variante: 110 CP, 130 CP, 150 CP.

V-ar putea interesa și:

Germanii spun că tehnologia hibridă (un starter alternator cu curea, baterie lithium-ion de 48V) va scădea consumul cu 10% (WLTP).

VW Golf 8 preț în România:

  • trei motoare pe benzină: 1.0 TSI 110 CP (24.470 euro cu TVA), 1.5 TSI 130 CP (26.400 euro cu TVA), 1.5 TSI 150 CP (27.300 euro cu TVA);
  • două motoare diesel: 2.0 TDI 116 CP (26.600 euro cu TVA)  și 2.0 TDI 150 CP (31.200 euro cu TVA);
  • plug-in hybrid: Golf Style 1.4 eHybrid 204 CP – 37.500 euro cu TVA, Golf GTE 245 CP – 38.000 euro cu TVA;
  • Golf R Edition 20 –  2.0 TSI DSG7, 333 CP – 52.800 euro cu TVA.

Cele două motoare diesel sunt cu 17% mai economice și emit cu 80% mai puține emisii de oxizi de azot datorită inovației Continental, reprezentată de sistemul cu injecție dublă AdBlue.

V-ar putea interesa și:

Linii de echipare

Cele trei linii de echipare pentru noul Volkswagen Golf 8 în România sunt: Life (care înlocuiește Comfortline), Style (care înlocuiește Highline) și echiparea de top R-Line. Acestora li se vor adăuga echipările GTI, GTD, R, și GTE.

Volkswagen Golf 8, echiparea Life, dispune de: sisteme de asistență ACC predictiv și Parkpilot, conectivitate completă și multimedia prin computerul de bord digital color, monitor tactil multimedia de 8.25 inch, App Connect, Security & Service și încărcare inductivă telefon, precum și diverse dotări de interior/exterior: climatronic, volan multifuncțional din piele, lumină ambientală în 10 culori, faruri LED, oglinzi reglabile și încălzile electric, jante aliaj 16” și scaune cu reglaj vertical și lombar.

V-ar putea interesa și:

Noutățile majore vin din interior, acolo unde doar manetele de pe coloana volanului au rămas cele de la modelul anterior, în rest tot interiorul este complet schimbat.

golf 8

Interior Golf 8

Fiecare posesor al noului Golf 8 are opțiunea de a-și configura interiorul autovehiculului cu ajutorul a zece nuanțe pentru lumina ambientală (pentru echiparea standard). Posibilitățile de cromatică ambientală devin nelimitate pentru următoarele linii de echipare.

Sistemul multimedia standard Composition Media vine cu un ecran de 8,25 inch și conexiune online printr-un eSIM dedicat. Opțional, se pot comanda două sisteme multimedia cu ecran de 10,25 inch, Discover Media și Discover Pro, ambele prevăzute cu comandă vocală. Discover Pro oferă în plus un sistem de navigație și conexiune wireless la aplicații.

Blocul de lumini a fost înlocuit și el cu unul tactil, cu posibilitatea de a comanda farurile și luminile LED de interior.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare