Vito electric primește autonomie mai mare odată cu faceliftul

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
vito electric

Mercedes-Benz eVito Tourer facelift – Vito electric – va fi disponibil pentru comenzi în perioada următoare, după ce în aprilie Mercedes-Benz Vito a fost lansat pe piață. Acest Vito electric va avea o autonomie de 412 km WLTP.

Modelul Mercedes eVito a fost lansat în 2018 și eSprinter în 2019.  Vito electric are o baterie de 90kW și  un consum electric combinat de 26.2 kWh/100 km.

Înălțimea autovehiculului rămâne sub doi metri, chiar și atunci când este echipat cu tracțiune integrală.

Cu noul Airmatic, Vito își extinde din nou spectrul deja variat de aplicații. Fie că este vorba despre un drum rural accidentat sau de o autostradă perfect plană: disponibil pentru prima dată pentru modelele Vito, eVito și EQV (consum în regim combinat: 26,4-26,3 kWh/100 km; emisiile de CO2 combinate: 0 g/km) din octombrie 2020, sistemul Airmatic ajustează suspensia la condițiile necesare.

V-ar putea interesa și:

Active Brake Assist, Distronic și oglinda retrovizoare digitală extind gama de sisteme de asistență din dotarea noului Vito, la 13 sisteme disponibile, față de cele 10, disponibile pentru generația anterioară.

Limitatorul de viteză integrat reprezintă un element extrem de interesant pentru clienții de flote: în funcție de model, viteza maximă pentru un Vito omologat că autovehicul comercial poate fi restricționată la 120km/h sau 160km/h. Astfel, sunt reduse atât costurile în ceea ce privește carburantul, dar și cele de întreținere, datorită uzurii scăzute.

„Noul Mercedes-Benz eVito Tourer setează noi repere în segmentul sau în ceea ce privește ușurința în utilizare zilnică. Datorită funcției de încărcare rapidă și autonomiei de 421 de kilometri, eVito are un caracter flexibil și le asigură clienților utilitate maximă”, a declarat Benjamin Kaehler, Head of eDrive @VANs, Mercedes-Benz AG.

V-ar putea interesa și:

Noul Mercedes-Benz eVito Tourer păstrează design-ul consacrat al modelului Vito cu combustie internă. Însă, sub partea frontală se află transmisia electrică, care alimentează roțile de pe puntea față cu până la 150 kW. Motorul electric, transmisia cu un raport fix, sistemul de răcire și electronică de putere formează o unitate compactă.

Vito electric – încărcare rapidă

Mercedes-Benz eVito Tourer, dispune de un încărcător de bord AC răcit cu apă, cu o putere de 11kW.

Realimentarea are loc cu ajutorul unei prize CCS poziționate în stânga barei frontale de protecție. Aceasta poate fi folosită și pentru alimentarea la statiile de curent continuu DC. Astfel, eVito Tourer poate fi încărcat de la 10% la 80% în aproximativ 45 de minute, la o stație rapidă de încărcare, datorită capacității sale maxime de 110kW.

Bateria cu o capacitate de 90kW asigură o autonomie de 421 km.

Datorită strategiei inteligente de operare, bateria noului Mercedes-Benz eVito Tourer poate fi încărcată și în timpul deplasării.  În timpul unei depășiri sau în momentul acționării frânei, rotația mecanică este transformată în energie electrică, folosită pentru încărcarea bateriei de înaltă tensiune (recuperare). Șoferul poate controla acest aspect în mod semnificativ, folosind paletele schimbătorului de viteză poziționate în spatele volanului, după caz.

 7 Sfaturi pentru a mări durata de viață a bateriilor

Un alt element cheie eficient și confortabil este noua funcție a eVito Tourer: starea de recuperare DAUTO. Conform motto-ului „look ahead and save energy”, informațiile de la asistentul de siguranță sunt corelate, iar puterea de recuperare adaptată în timp real, în funcție de situație.

Întrucât bateria este amplasată sub caroserie, interiorul este extrem de spațios.  Două variante de lungime vor fi disponibile pentru comandă pentru autovehicului comercial ușor cu 0 emisii: 5140mm sau 5370 mm.

Informații tehnice Mercedes-Benz eVito Tourer

Emisii CO2

0 g/km

Consum combinat de putere

26.2 kWh/100 km

Autonomie

421 km

Timp de încărcare în stații publice de încărcare sau la wallbox (AC charging, max. 11 kW)

< 10 h (0 – 100 %)

Timp de încărcare la stații rapide de încărcare

DC, max. 50 kW standard

DC, max. 110 kW (optional)

approx. 80 min. (10 – 80 %)

approx. 45 min. (10 – 80 %)

Tracțiune

Tracțiune față

Putere (peak)

150 kW (204 cp)

Putere (steady)

70 kW (95 cp)

Cuplu max.

362 Nm

Baterie înaltă tensiune

Lithium-ion

Capacitatea bateriei (utilizabilă)

90 kWh

Capacitatea bateriei (instalată)

100 kWh

Lungime

5140 mm, 5370 mm

Capacitate compartiment bagaje

Long: 999 l, extra-long: 1390 l

Limitare de viteză

140 km/h (standard), 160 km/h (optional)

GVW

3500 kg

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare