Verificare istoric auto gratis. Află câți kilometri reali are mașina

Autor: EVmarket Romania
verificare istoric auto gratis

Puteți face o verificare istoric auto gratis pentru a afla câți kilometri reali are o mașină second-hand folosind serviciul RAR, de pe site-ul rarom.ro. Acesta este gratuit și a fost lansat în 2019. Însă nu toate mașinile second-hand pot fi verificate online. Baza de date cu km ne arată cați km avea mașina la ultima verificare ITP, deci pentru mașinile recent aduse din Europa de Vest nu vor fi date.

Verificare km RAR prin aplicatia „Istoric vehicul”: Orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiţia fiind ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român.

Cum se face o verificare istoric km RAR

Pentru o verificare km RAR,  datele se obţin dacă solicitantul introduce în aplicaţia „Istoric vehicul” adresa de email şi numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/şasiu). Aplicaţia va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă şi, după validarea lui, va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile pe care le-am considerat utile pentru deţinătorul sau viitorul deţinător al unui vehicul.

V-ar putea interesa și:

Datele obţinute:

  • activităţile derulate la RAR
  • numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate),
  • existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului,
  • câteva date tehnice şi de identificare,
  • gradul de poluare,
  • valabilitatea ITP.

Datele oferite reflectă configuraţia vehiculului şi statutul acestuia şi sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării.

V-ar putea interesa și:

Dacă aplicaţia se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricţionat accesul în consecinţă. Aplicaţia poate fi accesată şi de pe smartphone.

Aplicaţia reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul şi de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziţie în cunoştinţă de cauză.

Verificare istoric daune mașini second-hand

Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoţitoare ale vehiculului, a valabilităţii ITP şi a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creşteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

V-ar putea interesa și:

Pentru o verificare VIN puteţi intra pe Ispector Auto, Auto DNA, Car Vertical.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare