Vehiculele electrice ar putea fi scutite de TVA în Europa

Autor: Dan Vache
masina anului europa, tva,

Europa ar putea renunța la TVA pentru vehiculele electrice în încercarea de a face aceste mașini mai accesibile pentru a înlocui pe cele diesel și pe benzină.

TVA între 17% și 27% în Europa

Cum TVA -ul este în jur de 20% în majoritatea țărilor europene, alegerea unei mașini electrice va deveni și mai ispititoare. TVA -ul în Europa variază între 17% în Luxemburg și 27% în Ungaria.

Majoritatea mașinilor electrice accesibile au un preț între 20.000 euro și 50.000 euro. Dacă scădem TVA, reducerea de preț ar fi între 4.000 euro și 10.000 euro.

Eliminarea TVA va spori popularitatea mașinilor electrice, oferind și mai multe stimulente cumpărătorilor pentru a alege un vehicul electric.

V-ar putea interesa și:

Bruno Le Maire

Suntem gata să susținem cererea de vehicule, dar va fi suport pentru vehiculele verzi care emite mai puțin CO2, în special vehiculele electrice

Planul reflectă observațiile anterioare făcute de Bruno Le Maire, ministrul economiei și finanțelor din Franța atunci când a vorbit despre ajutorarea producătorilor auto care se luptă din cauza pandemiei:

Producătorii auto trebuie să vândă mai multe mașini electrice ca parte a planului de a se conforma standardelor guvernamentale pentru a nu primi amenzi. Unii producători auto au recunoscut că nu sunt pregătiți să livreze suficiente vehicule electrice pentru a respecta noile cerințe ale UE.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn