Unde va fi construită prima parcare pe verticală din București

Autor: Andreea Gutu
parcare pe verticala

Prima parcare pe verticală din București va fi construită în Cartierul Militari, zona Lujerului, potrivit lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, care a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

Prima parcare pe verticală va avea 4 niveluri, parter îngropat și va fi construită în zona 14 din Sectorul 6.

Primarul are în plan mai multe parcări pe verticală și de dimensiuni mici spre medii. Aceste parcări vor avea statutul de parcări de reședință.

Zonele de parcare cele mai solicitate de șoferi

„În atenția locuitorilor din zona Lujerului, cartierul Militari, zona 14 Conform datelor noastre aici este cea mai mare nevoie de locuri de parcare (conform numărului de solicitări), de aceea intenționăm să construim prima parcare pe verticală (4 niveluri, parter îngropat) din Sectorul 6.

Strategia noastră este să venim cu cât mai multe parcări construite pe verticală și de dimensiuni mici spre medii și asta din 3 motive/criterii: (1) să nu afectăm semnificativ mediul urban, (2) avem o mai bună distribuție teritorială, aceste parcări vor avea statutul de parcări de reședință, (3) costurile sunt acceptabile pentru că nu este nevoie de soluții inginerești și structuri costisitoare. De exemplu, această parcare are 250 de locuri, randarea este reală”, a declarat primarul S 6.

V-ar putea interesa și:

Primăria Sectorului 6 spune că vrea să construiască astfel de parcări cu până la 8.000 euro pe locul de parcare.

Următoarea parcare pe verticală va fi construită, cel mai probabil, ținând cont de numărul de solicitări și de disponibilitatea terenului pe str. Sg. Maj. Cara Anghel, în zona 10.

Trei motive pentru care vor fi construite parcările verticale:

  • nu efectează semnificativ mediul urban,
  • costurile sunt acceptabile, până la 8.000 euro pe locul de parcare
  • parcarea are 250 de locuri

Foto: Ciprian Ciucu / Facebook

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram