Uber anunță un parteneriat pe 10 ani cu Motional pentru a oferi curse autonome

Autor: EVmarket Romania
uber motional

Uber și Motional, lider global de tehnologii autonome, au anunțat un acord-cadru pe 10 ani prin care compania de ride hailing va folosi robotaxi, mașini fără șofer Hyundai Ioniq 5, pentru a oferi călătorii pasagerilor și pentru a face livrări de mărfuri.

Acordul creează oportunitatea pentru adoptarea pe scară largă a vehiculelor autonome prin asocierea tehnologiei avansate fără șofer Motional cu rețeaua Uber de milioane de clienți.

Companiile vor implementa serviciul în 2022 în câteva orașe din SUA, iar mai apoi și pe alte piețe.

„Acest acord va fi esențial pentru adoptarea pe scară largă a serviciului robotaxi. Motional are acum acces la milioane de pasageri și șansa să se extindă semnificativ în următorii zece ani. Suntem mândri să colaborăm cu Uber pentru a aduce pe piață atât transportul fără șofer, cât și serviciile de livrări în orașe din SUA”, a declarat Karl Iagnemma, președinte și CEO al Motional.

În ce an șoferii cu mașini diesel și pe benzină nu vor mai putea face Uber

Ca parte a parteneriatului comercial, Uber va oferi informații specifice pentru poziționa eficient vehiculele fără șofer. Vehiculele autonome reprezintă o oportunitate unică de a utiliza aceste informații pentru a optimiza operațiunile, inclusiv reducerea timpului de nefuncționare a vehiculelor și a kilometrilor parcurși inutil.

Operarea mai inteligentă se traduce, de asemenea, într-o experiență mai bună pentru clienții Uber, ceea ce duce în cele din urmă la timpi de așteptare reduși și la tarife mai mici.

„Suntem încântați să valorificăm puterea platformei Uber pentru a aduce tehnologia autonomă Motional pentru o gamă largă de pasageri. Amploarea acestui parteneriat arată rolul important pe care vehiculele autonome îl vor juca în viitorul transportului și în strategia Uber de a fi platforma globală care să vă ajute să mergeți oriunde”, a declarat Noah Zych, șeful global de mobilitate autonomă și livrare la Uber.

Motional va fi prima companie cu vehicule autonome care efectuează atât livrări, cât și călătorii pentru Uber

La începutul acestui an, Motional a început să efectueze livrări de alimente cu mașini autonome pentru clienții Uber Eats din California. Programul a fost bine primit de clienți, iar Motional și Uber și-au extins operațiunile de livrare pentru a deservi mai multe restaurante.

De asemenea, Motional a colaborat anterior cu Uber Lyft pentru a oferi clienților călătorii autonome în Las Vegas.

V-ar putea interesa și:

Motional este un joint-venture dezvoltat de Hyundai și Aptiv, iar compania a început să testeze vehicule complet autonome în Nevada în 2021. Între timp, compania a fost implicat anterior în cercetare autonomă, dar și-a vândut filiala de cercetare către Aurora Innovations în 2020.

Implementarea acestor vehicule în rețeaua Uber va contribui pozitiv la angajamentul companiei de a fi o platformă cu emisii zero până în 2030 în S.U.A.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare