Uber a lansat serviciul cu mașini fără șoferi. În ce oraș este disponibil

Primele mașini electrice autonome fac transport de persoane

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
uber motional

Serviciul prin care mașini electrice Uber fără șoferi (self-driving car) operează curse cu persoane publice este disponibil în America, fiind operat de Motional, lider global de tehnologii autonome. Primele mașini electrice robotaxi (taxiuri autonome) circulă acum pe străzile din Los Angeles.

Contractul pe care compania Motional îl are cu Uber pentru mașinile electrice autonome este pe o perioadă de 10 ani.

Acesta este primul serviciu comercial fără șoferi al Uber

Mașinile electrice robotaxi Hyundai Ioniq 5 ale Motional vor fi disponibile prin serviciile UberX și Uber Comfort Electric pe piețe selectate, contribuind la obiectivul Uber de zero emisii până în 2030.

„Astăzi, Motional devine prima companie AV (autonomous vehicle) care efectuează curse autonome electrice în rețeaua Uber pentru pasagerii publici. Las Vegas este primul dintre multele orașe în care AV-urile Motional vor deveni o opțiune de transport de zi cu zi”, a declarat Akshay Jaising, vicepreședintele de comercializare al Motional.

Cele două companii americane spun că vor să intre pe noi piețe și să introducă tehnologia autonomă la scară largă pentru milioane de clienți Uber.

Cele două companii au testat mai întâi serviciul autonom prin livrări pentru clienții Uber Eats din Los Angeles. Succesul serviciului, care s-a extins rapid cu noi restaurante, demonstrează oportunitatea pieței și apetitul comercianților și clienților Uber pentru o mașinile fără șofer.

VIDEO: Mașini electrice autonome pentru ride hailing

V-ar putea interesa și:

Motional este un joint-venture dezvoltat de Hyundai și Aptiv, iar compania a început să testeze vehicule complet autonome în Nevada în 2021. Între timp, compania a fost implicat anterior în cercetare autonomă, dar și-a vândut filiala de cercetare către Aurora Innovations în 2020.

Implementarea acestor vehicule în rețeaua Uber va contribui pozitiv la angajamentul companiei de a fi o platformă cu emisii zero până în 2030 în S.U.A.

Sursa: Yahoo

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare