Turcia suprataxează cu 40% mașinile electrice chinezești

Autor: EVmarket Romania
togg suv electric turcia

Turcia aplică tarife suplimentare vehiculelor electrice importate din China pentru a proteja brandul național de mașini electrice Togg.

Astfel, anul acesta, mașinile electrice chinezești vor costa cu 40% mai mult decât anul trecut pe piața auto din Turcia.

Turcia lansează brandul propriu de mașini electrice

SUV-ul electric Togg va debuta pe piață în primul trimestru al anului 2023.

Mai mulți producători chinezi de mașini electrice au intrat pe piața auto din Turcia atrași de vânzările care s-au triplat după ce aceste vehicule au primit beneficii din partea statului turc.

Unul dintre producătorii de mașini electrice chinezești care a intrat pe piața din Turcia cu planuri mari este BYD. Acesta vrea o rețea de centre de vânzări și service, dezvoltate împreună cu distribuitorul turc ALJ Turkey.

Togg, primul brand auto național, a demarat producția de probă a SUV-ului electric de segment C la uzina din Gemlik, în provincia Bursa, la sud-est de Istanbul, la finalul anului trecut. Lansarea pe piață în Turcia este programată pentru martie 2023.

Specificațiile SUV-ului electric Togg

SUV-ul Togg, primul vehicul produs de industria auto din Turcia, va fi disponibil cu tracțiune spate, cu un motor electric de 147 kW (200 CP), dar și cu tracțiune integrală cu două motoare care împreună vor oferi 294 kW (400 CP).

Cu motorizarea mai puternică, SUV-ul va atinge 100 km/h în 4,8 secunde.

suv electric togg

Opțiunile de baterie vor oferi o autonomie de 300 km sau 500 de kilometri. Producția de baterii va avea loc tot la Gemlik prin intermediul asociației sale cu un producător chinez de baterii. Siro va dezvolta și produce baterii Li-Ion NMC.

SUV-ul ar putea costa de la 50.000 de euro pe piața din Turcia.

Producătorul auto Togg a fost înființat în 2018, ca un joint venture al companiilor Anadolu Grubu Holding, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret, Turkcell İletişim Hizmetleri, Zorlu Holding și Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB).

Togg își propune să atingă o producție de un milion de unități cu 5 modele de vehicule electrice până în 2030. Toate cele cinci automobile fiind create dintr-o arhitectură comună. Investiția în fabrica Togg este estimată la 3,7 miliarde de dolari pe următorii 13 ani. Uzina este dezvoltată pe o suprafață de 1,2 milioane de metri pătrați.

V-ar putea interesa și:

Deși va folosi aceeași arhitectură, design-urile vor varia. SUV-ul urmează să fie urmat de un sedan, un hatchback în segmentul C, un SUV în segmentul B și o dubă.

Togg va deschide 1.000 de stații de încărcare rapidă în peste 600 de puncte în cele 81 de provincii ale Turciei sub propriul brand, Trugo.

Turcia vrea să aibă peste 4.000 de stații de încărcare mașini electrice, astfel încât să existe puncte de încărcare rapide la fiecare 25 km de drum principal.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn