Trotinetele electrice sunt din nou în dezbatere publică

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

Guvernul încearcă din nou să reglementeze trotinetele electrice. Un proiect de modificare a OUG 195/2002 a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Interne.

Se discută despre interdicția de a circula pe trotuar cu trotinete și ca vârstă minimă să fie de 14 ani.

Trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pistă

Dacă un drum este prevăzut cu o pistă pentru biciclete, trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h, se arată în document.

Nerespectarea normelor privind circulația trotinetelor electrice constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv de la 6 la 8 puncte-amendă. La valoarea actuală a punctului de amendă, acest lucru înseamnă o valoare a amenzilor între 870 și 1.160 de lei.

Potrivit proiectului pus în dezbatere publică de MAI, trotineta electrică este definită ca „vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric”.

Cititi in continuare pe Promotor.ro.

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește-ne pe Facebook.

V-ar putea interesa și:

Informaţiile publicate de EVmarket.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

………………………………………………………………………………………………………………………

#EVmarket #News #Automotive #escooters #ElectricVehicle #ECO #EVs #Technology #EV #eMobility #DriveElectric #FutureMobility #ElectroMobility #Elektro #ElectricEngine #Electric #Energy #Sustainability #ClimateChange #Sustainable #efficient #forwardthinking #electricfuture #ecofriendly #mobility #green #electrification #future #thefuture #free #Lifestyle #Trends #Tech

Foto: Image by Fullstoppr from Pixabay

Știri similare