Trecerea la electrificare ar putea face mașinile inaccesibile

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

Președintele Toyota, Akio Toyoda, consideră că trecerea completă la vehicule electrice ar putea costa sute de miliarde de dolari și ar putea face mașinile inaccesibile pentru oamenii obișnuiți. Accentul pus pe dezvoltarea de modele electrice va conduce la o creștere a prețurilor pentru mașini noi.

Liderul Toyota Motor Corp. spune că susținătorii vehiculelor electrice nu au luat în considerare carbonul emis de generarea de electricitate și costurile unei tranziții la mașinile electrice.

Trecerea la mașini electrice nu are ca efect o reducere a emisiilor de dioxid de carbon din cauza faptului că producția de energie electrică provine din surse cu emisii majore de dioxid de carbon.

Managerul se așteaptă ca Japonia să rămână fără electricitate vara dacă toate mașinile ar funcționa cu energie electrică.

Infrastructura necesară pentru a susține o flotă formată în întregime din vehicule electrice ar costa Japonia între 135 de miliarde de dolari și 358 de miliarde de dolari.

El mai spune că Japonia este prea grăbită în interzicerea autovehiculelor pe benzină și că „actualul model de afaceri al industriei auto se va prăbuși”, provocând pierderea a milioane de locuri de muncă. Japonia vrea ca începând din 2035 să interzică vânzarea de mașini cu motoare termice.

V-ar putea interesa și:

Când politicienii spun să renunțăm la motoarele pe benzină, înțeleg ce fac? Actualul model de business al industriei auto se va prăbuși și se vor pierde milioane de locuri de muncă”, a declarat Akio Toyoda.

Susținătorii vehiculelor electrice spun că mașinile pot fi încărcate noaptea când cererea de energie electrică este scăzută și, în timp, energia poate crește în tandem cu alte tehnologii ecologice, cum ar fi energia solară.

Via eqmagpro.com

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare