Transylvania Classic 2021 se va desfășura în august la Sibiu

Autor: Dan Vache

Între 12 și 14 august 2021, orașul Sibiu va fi din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al mașinilor electrice, iar pe parcursul celor trei zile, echipajele înscrise în competiția Transylvania Classic și Transylvania Electric vor descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări.

Transylvania Classic – peste 400 de km

Transylvania Classic, competiția dedicată vehiculelor clasice și vehiculelor electrice, se va desfășura în perioada 12 – 14 august și va include cele mai spectaculoase drumuri din județul Sibiu. În cele trei zile de concurs concurenții vor parcurge peste 400 de kilometri descoperind locuri de poveste din județ.

Raliul de regularitate dedicat mașinilor istorice și mașinilor electrice face parte și anul acesta din calendarul Internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), la eveniment putând însă lua startul atât șoferi amatori, cât și piloți profesioniști.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla 2021

„Mă bucur că am reușit să înscriem din nou evenimentul nostru în calendarul FIVA și că putem promova orașul Sibiu în rândul pasionaților de mașini clasice. Încă nu am definitivat tot programul evenimentului, dar, la fel ca și anul trecut, acesta va fi adaptat la prevederile care vor fi în vigoare la data desfășurării evenimentului. Este o competiție deschisă tuturor și sper să vedem cât mai multe echipaje la start”, a spus Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic.

Concurenții se pot înscrie la una pe site-ul oficial transylvaniaclassic.com, iar la categoria Transylvania Classic vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990. De asemenea, va exista, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991.

La categoria Transylvania Electric se pot înscrie echipaje cu orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul principal fiind de a promova acest tip de mobilitate.

V-ar putea interesa și:

Foto:  Transylvania Classic

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare