Toyota Yaris, evaluată de Euro NCAP în anul 2020

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
toyota_ yaris _2020

Euro NCAP a prezentat rezultatele obținute de Toyota Yaris în 2020 la testele pentru accidente, evaluate în raport cu noile sale protocoale. Mașina mică de familie Toyota Yaris a obținut 5 stele.

Toyota Yaris este primul model care a fost supus unui nou test de decalare frontală, care îl înlocuiește pe cel folosit anterior de la începerea programului în anul 1997. Este primul test care prezintă o măsură de contracarare pentru accidentări în impacturile laterale îndepărtate. Testul barierei mobile deformabile progresive (MPDB) evaluează protecția pe care o mașină o oferă ocupanților sai, precum și riscurile pe care le prezintă.

Toyota hybrid plug-in: modele care pot merge electric 50-60 km

Două airbag-uri montate central se declanșează în impacturi laterale pentru a limita deplasarea unui pasager către partea opusă a vehiculului și pentru a atenua riscul contactului dintre ocupanți.

Sistemul Toyota Safety Sense poate opri acum vehiculul în timpul virării pentru a evita un accident cu mașini care vin din față.

„Felicitări Toyota pentru un rating de top pentru Yaris. Acesta a fost un an greu pentru toți cei interesați și sunt recunoscător laboratoarelor Euro NCAP și angajaților care au muncit din greu pentru a oferi siguranță, rămânând în siguranță. Am fost nevoiți să ne adaptăm rapid la noi practici de lucru și este plăcut că prima mașină evaluată în acest an să fi mers atât de departe pentru a aborda problemele de siguranță care apar ca priorități de top „, a declarat Michiel van Ratingen, secretar general Euro NCAP.

VIDEO: Test Toyota Yaris 2020

În plus față de această nouă evaluare, varianta e-tron Sportback a Audi primește calificativul de 5 stele a variantei din 2019. Varianta hibridă Renault Clio este, de asemenea, adăugată pe lista vehiculelor clasificate în 2019, cu performanțe similare cu varianta cu motor cu combustie testată anul trecut.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare