Top țări care vor interzice mașinile pe benzină și diesel

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset
tari vor interzice masini diesel

Numărul țărilor care vor interzice mașinile pe benzină și diesel este în creștere în Europa. Câteva țări europene vor să stabilească o dată pentru interzicerea vehiculelor pe combustibil.

Lista țărilor care vor să interzică mașinile pe benzină și diesel

Primele țări care vor interzice mașinile pe benzină și diesel sunt Danemarca, Olanda, Norvegia, Austria, Franța, Marea Britanie, Belgia, Grecia, Irlanda, Islanda, Lituania, Luxemburg și Malta. Unele țări vor să facă acest lucru în 2030, iar altele în 2040.

Norvegia şi Olanda: Autoritățile vor să interzică vânzările vehiculelor cu combustibili fosili în 2025.

Danemarca: Interzicerea vânzării maşinilor noi echipate cu motoare diesel sau pe benzină ar putea fi aplicată în 2030.

Marea Britanie a anunţat interzicerea vânzării de noi automobile echipate cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2030. Și Germania şi Irlanda doresc același lucru.

Franţa intenţionează să interzică vânzările de autoturisme pe benzină şi motorină din 2040.

Comisia Europeană intenționează să reducă la zero emisiile de carbon până în 2050 în Europa, pentru a ajuta la stoparea încălzirii globale. Acest lucru poate fi făcut doar cu ajutorul mașinilor electrice.

Danemarca a anunțat că va interzice vânzarea mașinilor noi echipate cu motoare diesel sau pe benzină până în 2030. Ulterior, Danemarca a renunțat la idee întrucât ar fi încălcat reglementările UE.

A fost pusă problema interzicerii vânzărilor la nivelul țărilor din blocul comunitar până în 2030 în vederea reducerii poluării. Comisia Europeană intenționează să reducă la zero emisiile de carbon până în 2050 pentru a ajută la stoparea încălzirii globale.

Autoritățile din întreagă lume iau în considerare noi restricții la vânzarea de automobile echipate cu motoare diesel, pentru a îndeplini reglementărilor mai stricte de mediu.

V-ar putea interesa și:

Multe oraşe europene au interzis maşinile diesel în anumite zone sau în tot orașul, în funcție de norma Euro. Printre cele mai mari orașe europene și primele care au luat decizia să interzică mașinile diesel de pe străzi sunt Londra, Bruxelles, Paris, Stuttgart. În zonele unde sunt interzise mașinile diesel accesul poate fi restricţionat permanent sau pot fi zile sau perioade în care acestea sunt interzise.

Peste 200 de orașe din zece țări europene interzic mașini diesel considerate vehicule poluante în centrul orașului. Numărul acestora este în creștere. Germania este pe primul loc cu peste 80 de orașe unde accesul se face doar cu vignete.

Foto: Gerd Altmann de la Pixabay

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare