Tesla România deschide un showroom la Cluj

Autor: Cristian Gubandru
Tesla Model Y Long Range

Tesla România inaugurează un showroom la Cluj-Napoca pe data de 11 iulie 2024. Locația Tesla Cluj, de pe strada Rodnei nr. 1, este la parterul unui bloc de 4 etaje.

Clujenii sunt așteptați să testeze mașinile electrice Tesla Model 3 și Model Y în ziua evenimentului între orele 17:00 – 20:00. Înregistrările la drive test se fac pe site-ul tesla.com.

„Ne bucurăm să vă invităm la deschiderea unei noi locatii Tesla în Cluj-Napoca. Pe parcursul evenimentului, puteți face un test drive cu vehiculele Model 3 și Model Y și puteți afla mai multe despre cele mai recente actualizări de produse. Programările la test drive nu se fac automat prin înscrierea la acest eveniment. Locurile sunt limitate.

 

Evenimentul nostru de deschidere va avea loc pe data de 11 iulie între orele 17:00 – 20:00, însă ne poți vizita și până atunci la această adresă”, anunță compania.

Programul Tesla Cluj Someseni Pop Up

  • Luni – Vineri:  9:00 am – 6:00 pm
  • Sâmbăta – Duminica: închis

Tesla are în plan deschiderea unui Tesla Center în Cluj. Acest showroom este o locație provizorie.

În Cluj-Napoca, Tesla are un hub cu 8 stații Supercharger (250 kW), disponibile 24/7, compatibilitate CCS. Acestea sunt amplasate pe strada Avram Iancu nr 492-500, Florești.

Tesla România va avea două centre de livrări și service în concordanță cu noile standarde impuse de brandul american: Tesla Center București – Voluntari și Tesla Center Cluj.

Noul Tesla Center București – Voluntari este aproape gata, îl găsiți deja în Google Maps la adresa Șoseaua București Nord 14, Voluntari. Acesta are scopul de a reloca activitatea curentă a Tesla România din Splaiul Unirii nr 355, sector 3, București.

Pe șoselele din România circulă peste 6.000 de automobile Tesla. Majoritatea sunt Tesla Model 3 (2.707 de unități) și Tesla Model Y (2629 de unități).

Tesla Superchargers

Primele stații Tesla Superchargers din România au fost deschise în anul 2021 și au fost gratuite până în 2023, când au devenit cu plată.

Compania are hub-uri Tesla Supercharger în 7 orașe din România: București, Cluj, Constanța, Craiova, Pitești, Sibiu și Timișoara. Acestea sunt disponibile și mașinilor non-Tesla.

Cronologie Tesla în România

2013 – primele mașini Tesla, două exemplare Model S, au fost înmatriculate în România.

În 2019, brandul Tesla a depășit pragul de 100 de unități/an înmatriculate în România, datorită lui Model 3, prezent pe piața europeană.

În 2021, a fost deschisă reprezentanța Tesla România și au fost inaugurate și primele două stații Supercharger din România.

În 2022, Tesla a depășit pragul de 1000 de unități/an înmatriculate în România. Noul Model Y, disponibil pentru comenzi din septembrie 2021, a ajutat marca americană să depășească și acest prag.

În 2023, brandul american Tesla bate un nou record, trece pragul de 3.000 de unități/an vândute pe piața din România, datorită Model Y, care a atras peste 2.000 de clienți români.