Geamurile blindate Tesla Cybertruck, sparte de o bilă de metal

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset

Elon Musk, șeful Tesla, a pierdut 768 de milioane de dolari într-o singură zi, după ce geamurile noului model Tesla Cybertruck s-au spart în timpul demonstrației.

Geamurile Tesla Cybertruck nu sunt asa de rezistente

După ce Musk s-a lăudat cu rezistența sticlei din care sunt fabricate geamurile modelului Tesla Cybertruck, o demonstrație a arătat publicului contrariul.

Un reprezentant al companiei a fost pus să arunce cu o bilă de metal în geamul lateral față, care a cedat. Musk a exclamat: „Oh my f****** God”.  „Poate a fost puțin cam tare”, a spus Elon Musk, referindu-se la puterea cu care bila a fost aruncată.

V-ar putea interesa și:

O a doua încercare, care a vizat geamul lateral spate, a demonstrat încă o dată că geamurile Cybertruck nu sunt rezistente. Elon Musk a continuat : „Cel puțin nu a trecut prin el. Acesta este un plus”.

Eșecul demonstrației și designul criticat de multă lume au condus la o scădere a valorii acțiunilor Tesla cu 6%, circa 768 milioane de dolari, până la 23,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Cu toate acestea, antreprenorul în vârstă de 48 de ani rămâne cel mai bogat om din lume.

V-ar putea interesa și:

Șeful Tesla a promovat modelul Cybertruck ca pe un transportor militar blindat, realizat din oțel inoxidabil, care nu se zgârie și rezistă la gloanțe de 9 mm. Camioneta electrică va intra în producție în 2021.

Versiuni Tesla Cybertruck

● Single Motor RWD: pick-up-ul are un motor electric pe puntea spate, autonomie 400 km, capacitate de tractare de 3.4 tone, accelerație în 6,5 secunde până la 100 km/h și un preț de 39.900 de dolari;

● Dual Motor AWD: două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, tracțiune integrală, autonomie 482 de kilometri, capacitatea de tractare de 4.5 tone, accelerație în 4,5 secunde până la 100 km/h și un preț de 49.900 de dolari;

● Tri Motor AWD: trei motoare electrice, tracțiune integrală, autonomie 800 km, capacitate de tractare de 6.35 tone, accelerație în 2,9 secunde până la 100 km/h și un preț de 69.900 de dolari.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare