Tehnologii care vor face automobilele electrice și mai bune

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

În 2010, când au început să apară pe piață automobilele electrice fabricate în serie, producătorii auto au decis să utilizeze celule de baterii LMO (celule Li-Ion care folosesc dioxid de mangan) cu densitate redusă de energie și durată scurtă de viață pe mașinile lor electrice.

Avantajul acestor baterii fără cobalt a fost costul mic. Cu toate acestea, automobilele electrice erau vândute cu un preț de trei ori mai mare decât modele pe combustibil. Numai Tesla a pus pe mașinile sale celule de baterii cu densitate ridicată de energie, care la acel moment erau disponibile sub formă de celule cilindrice NCA (lithium nickel cobalt aluminium oxides) – în principal făcute pentru laptopuri.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla 2021

În prezent, producătorii de automobile produc mașini electrice acceptabile, însă acestea ar putea fi mult mai bune.

Iată ce tehnologii vor face automobilele electrice și mai bune

  • Sisteme de încărcare de 800 de volți

Porsche, Hyundai și Kia produc deja mașini electrice cu sisteme electrice de 800 de volți în loc de 400 de volți cum au majoritatea vehiculelor electrice. Cu toate acestea, BYD va fi primul producător de automobile care va pune la dispoziție această tehnologie în automobilele electrice la prețuri accesibile cu viitorul model BYD EA1.

  • Anodi de siliciu

În ultimii ani, tehnologia bateriilor a evoluat mai ales prin introducerea de îmbunătățiri la catoduri, în timp ce anodii au rămas aproape la fel. Cu toate acestea, următoarea mare evoluție în tehnologia bateriilor se va întâmpla odată cu înlocuirea anodilor de grafit cu siliciu.

Celulele bateriei cu anodi de siliciu au o putere și o densitate de energie mai mari decât omologii lor din grafit. Această tehnologie a bateriei este perfectă pentru sistemele de 800 de volți, deoarece împreună fac ca mașinile electrice să atingă rate de încărcare extrem de rapide.

Cu anodii de siliciu, celulele bateriei își vor mări capacitățile și își vor reduce timpul de încărcare.

  • Baterii fără cobalt

Datorită bateriilor fără cobalt, vehiculele electrice vor putea concura în cele din urmă cu modele pe combustie în ceea ce privește prețul.

Tesla Roadster: Prețuri, autonomie, dată de lansare

  • Pachete de baterii CTP

Bateriile CTP (celule la pachet) nu necesită module. Scăpând de module, raportul volumetric celulă-pachet al unui acumulator poate crește de la 40 la 60%. Cu CTP, bateriile devin mai simple, mai ușoare, mai mici și mai ieftine.

  • Acoperișuri solare

Mașinile electrice cu acoperiș solar sunt o soluție. În ultimii ani, celulele solare au devenit mai eficiente și extrem de ieftine.

În unele situații, acoperișul solar de 300 W al unei mașini electrice ar putea alimenta bateria cu aproximativ 2 kWh pe zi, suficient pentru a conduce 10-15 km.

  • V2G și V2L

Acoperișurile solare, V2G (vehicul la rețea) și V2L (vehicul la încărcare) sunt câteva tehnologii care ar putea deveni în curând standard pe automobilele electrice.

Kia EV6 este echipat cu funcția vehicul-la-încărcare (V2L) care funcționează ca o sursă de electricitate portabilă pentru viața de zi cu zi. Poate servi ca sursă de alimentare de urgență pentru casă sau ca generator pentru activitățile în aer liber.

  • Încărcare wireless

Nu numai că încărcarea fără fir este esențială pentru vehiculele electrice autonome, ci va face și mai sigură și mai convenabilă utilizarea infrastructurii publice de încărcare.

V-ar putea interesa și:

Via pushevs.com

Foto: FABIANNE SIBBIO from Pixabay

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare