Tata Motors transformă un SUV pe gaz într-unul electric

Autor: EVmarket Romania
tata motors nexon

Tata Motors, unul dintre cei mai mari producători de vehicule din India, a luat decizia de a transforma un SUV compact popular alimentat cu gaz într-un SUV electric, pentru a face mașinile electrice accesibile.

SUV electric Tata Motors la 18.000 de dolari

După conversie, SUV-ul electric Tata Motors Nexon EV va costa doar 18.000 de dolari, iar cum stimulentul în India este de 4.000 de dolari, mașina națională va avea un preț de 14.000 de dolari, scrie Electrek.co.

Decât să creeze un vehicul electric de la zero, Tata Motors a transformat popularul său SUV compact Nexon alimentat cu gaz în unul 100% electric. În comparație cu modelul inițial, cel electric are o gardă mai mică la sol, noi faruri LED și o grilă nouă. În interior, există un nou schimbător de viteze. În rest, mașina a rămas la fel.

Tata Nexon EV are o baterie de 30 kWh, oferind o autonomie de până la 217 km WLTP. Motorul electric al SUV-ului indian are 130 CP și îi oferă o accelerație de la 0 la 100 km/h de aproximativ 10 secunde. Pentru a avea o autonomie cât mai mare, viteza maximă a fost limitată la 120 de km pe oră.

Citiți în continuare pe Wall-Street.ro.

tata motors nexon ev

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește-ne pe Facebook.

V-ar putea interesa și:

Informaţiile publicate de EVmarket.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

………………………………………………………………………………………………………………………

#EVmarket #News #Automotive #ElectricVehicle #electrification #Eco #EVs #ElectricCar #Technology #Drive #EV #eMobility #DriveElectric #FutureMobility #ElectroMobility #FullElectric #PureElectric #Cars #Car #Elektro #ElectricEngine #Electric #ZeroEmission #Energy #Sustainability #ClimateChange #Sustainable #efficient #forwardthinking #electric #electricar #electricfuture #ecofriendly #mobility #Masinielectrice #green #masinielectrice #masiniaccesibile #masininoi

Știri similare