SUV-ul electric Skoda se va numi Enyaq. Sosește anul acesta

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

SUV-ul electric Skoda se va numi Enyaq și va fi prezentat anul acesta. Automobilul va fi construit pe baza sistemului modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen.

Cu acest model, Skoda pune bazele unui nou sistem de stabilire a numelor modelelor sale. Litera E sugerează mobilitatea Electrică, iar litera Q este specifică tuturor modelor SUV ale mărcii.

SUV-ul electric Skoda

SUV-ul electric Skoda va fi bazat pe conceptul Vision iV și va avea autonomie de 480 de kilometri.

Skoda Enyaq iV: specificații, prețuri, autonomie

Denumirea Enyaq își are rădăcinile în numele irlandez Enya, ce însemnă ”sursa vieții”. Enya vine de la cuvântul galez Eithne, ce este sinonim cu esență, spirit sau principiu.

V-ar putea interesa și:

Skoda Enyaq este primul automobil al mărci din producția de serie bazat pe sistemul modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen și unul dintre modelele din seria viitoare de peste 10 modele electrice pe care ŠKODA le va lansa în cadrul brand-ului său iV până la finele anului 2022.

Skoda CITIGOe iV: specificații, prețuri, autonomie

SUV-ul electric ar putea fi disponibil în trei versiuni: acumulator de 49 kWh, 60 kWh și 82 kWh.

V-ar putea interesa și:

Până în 2025, Skoda estimează că modelele sale pur electrice și cele hibride plug-in vor totaliza 25% din vânzările sale. Până în 2021, marca va investi două miliarde de euro în dezvoltarea modelelor sale electrice și într-un ecosistem de ansamblu interconectat pentru soluții de mobilitate moderne și prietenoase cu mediul.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare