SUV coupe electric, dezvăluit de Kia Motors

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
suv coupe electric

Un SUV coupe electric a fost dezvăluit de Kia in Shanghai prin conceptul Futuron, model cu tracțiune integrală ce propune liniile noi de design pentru automobilele electrice viitoare.

Numele Futuron vine de la cuvintele ”viitor” (Future) și ”conectat” (On), sugerând natura electrică a designului viitorului SUV Kia.

Un SUV coupe electric cu 4 motoare electrice

Conceptul are 4.850 mm lungime, o înălțime de 1.550 mm și un ampatament de 3.000 mm. Aspectul sau dinamic se datorează sistemului de propulsie complet electric.

O baterie este montată sub podeaua habitaclului, oferind energie pentru patru motoare electrice puternice aflate în roți.

Aspectul înălțat al automobilului se îmbină cu un centru de greutate scăzut și un sistem de propulsie electric cu tracțiune integrală (e-AWD) care oferă un răspuns rapid și ușor la comenzile șoferului.

V-ar putea interesa și:

Plafonul din sticlă al conceptului este prevăzut cu o rețea de senzori LiDAR (detectarea obstacolelor si calcularea distanțelor), capabili să asigure caracteristicile sistemului de conducere autonomă de nivel 4, ce permit conducerea fără ajutorul mâinilor și ochilor în cele mai multe condiții de trafic.

Kia Futuron

Partea frontală a conceptului Futuron oferă o nouă interpretare a grilei ‘tiger nose’, semnătura designului Kia de peste un deceniu.  Noul design al părții frontale, similar celui al conceptului „Imagine by Kia”, ce a fost dezvăluit la începutul anului 2019, exprimă o nouă interpretare de design pentru viitoarele automobile electrice Kia.

V-ar putea interesa și:

Dezvăluit pentru prima dată în Shanghai, conceptul Futuron include în designul și forma noului său sistem de lumini Star Cloud, elemente din legendele chinezești. Suprafața de tip piele de dragon care acoperă zona de lumini imită armura din solzi a dragonilor, atât din mitologie cât și din sărbătorile culturale moderne. Sistemul de lumini Star Cloud include o suprafață cinetică ce permite automobilului să alterneze între luminile pe timp de zi și lămpile pentru faza lungă, pe măsură ce ”solzii dragonului” se deschid și se închid.

Kia Romauto este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare