Staţii de încărcare electrice, în toate benzinările germane

Autor: Dan Vache

Germania va obliga toate benzinăriile să ofere staţii de încărcare electrice pentru a stimula vânzările de vehicule electrice. Autoritățile consideră că astfel ar reduce temerile cetățenilor cu privire la autonomie și la lipsa de puncte de încărcare. 

Pachetul de sprijin pentru industria auto germană este de 130 de miliade euro. Circa 2,5 miliarde de euro vor fi cheltuiți pentru producerea de celule pentru baterii și pentru infrastructura de staţii de încărcare electrice.

În Germania sunt peste 14.000 de benzinării, care vor trebui să instaleze staţii de încărcare electrice.

Această mișcare ar putea oferi un impuls semnificativ vânzărilor de vehicule electrice. Cererea pentru mașinile electrice a fost limitată de îngrijorarea cu privire la încărcarea acestora. În Germania, mașinile electrice au reprezentat doar 1,8% din înmatriculările de autoturisme noi anul trecut, cele pe motorină 32% și cele pe benzină 59%.

Din cele 168.148 de înmatriculări de mașini noi din luna mai, 5.578 de unități sau 3,3% au fost mașini electrice, potrivit KBA.

Diego Biasi, președinte și cofondator al companiei Quercus Real Assets, care investește în proiecte de energie regenerabilă, a declarat că planul german va ajuta consumatorii să se simtă mai confortabili să cumpere un vehicul electric. „Știm că 97% din motivele pentru care lumea nu cumpără mașini electrice este lipsa stațiilor”, a spus Biasi.

Numărul de staţii de încărcare electrice

În martie, Germania avea 27.730 de staţii de încărcare electrice, conform BDEW. Pentru a face trecerea la mașini electrice sunt necesare cel puțin 70.000 de stații de încărcare și 7.000 de stații de încărcare rapidă.

Gama de vehicule electrice s-a îmbunătățit cu aproximativ 40% în ultimul deceniu, datorită îmbunătățirii proiectării bateriilor și a celulelor. O îmbunătățire similară a eficienței în materie de combustibil a mașinilor pe benzină a dus la reducerea numărului de stații de benzină. Potrivit asociației de asistență rutieră ADAC, numărul stațiilor peco a scăzut la 14.118 în 2020, de la 40.640 în 1965.

Autoritățile germane vor să penalizeze proprietarii de SUV-uri poluante și în același timp să ofere o subvenție de 6.000 euro pentru o mașină nouă electrică.

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește-ne pe Facebook.

V-ar putea interesa și:
Informaţiile publicate de EVmarket.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

………………………………………………………………………………………………………………………

#EVmarket #News #Automotive #chargingstation #EVcharger #fastcharging #fastcharger #fastcharge #fastchargingstation #Eco #ElectricVehicle #EVs #ElectricCar #EV #eMobility #DriveElectric #ElectroMobility #FullElectric #PureElectric #Cars #Car #Elektro

Image by gagnonm1993 from Pixabay

Știri similare