Standardele de emisii Euro 6d versus Euro 7

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Euro 6d euro 7

Standardele de emisii europene Euro 6d, cunoscute și sub numele de Euro 6d full sau Euro 6.3, au fost introduse în 2021. Acum, standardele Euro 7 au fost aprobate și vor fi aplicate din 2026.

Noile norme Euro 7 sunt similare cu cele Euro 6. Ca noutate, propunerea Euro 7 abordează emisiile non-eșapament (microplastice din anvelope și particule din frâne) și include cerințe privind durabilitatea bateriei.

Standardele Euro reprezintă limitele maxime ale emisiilor poluante pe care autoturismele nu trebuie să le depășească și sunt stabilite de Uniunea Europeană. Limitele sunt coborâte în mod regulat. Comisia Europeană (CE) pregătește următoarea etapă a cerințelor de omologare pentru emisiile vehiculelor, care va fi cunoscută sub numele de Euro 7/VII.

Standardele Euro pentru emisiile vehiculelor au fost introduse pentru prima dată în 1991 cu „Euro 1” pentru autoturisme (simbolizate cu cifre arabe) și în 1992 cu „Euro I” pentru vehiculele comerciale (simbolizate cu cifre romane).

Data când au fost introduse standardele de emisii:

  • Euro 1: Ianuarie 1991
  • Euro 2: Ianuarie 1996
  • Euro 3: Ianuarie 2000
  • Euro 4: Ianuarie 2005
  • Euro 5: Ianuarie 2011
  • Euro 6: Septembrie 2015
  • Euro 6d-TEMP (Euro 6.2): Septembrie 2019
  • Euro 6d (Euro 6.3): Ianuarie 2021
  • Euro 7: Ianuarie 2026

Toate vehiculele noi fabricate în serie, vândute începând cu septembrie 2015, trebuie să îndeplinească nivelurile de emisii prevăzute de standardul Euro 6/VI.

Euro 6d vs Euro 7

Standardele Euro 6d au impus mașinilor pe benzină pragul de 60 mg/km NOx, iar celor diesel 80 mg/km NOx.

Euro 7 va lua limitele cele mai scăzute văzute de la Euro 6 și le va implementa la toate mașinile noi pe benzină și diesel. Toate mașinile noi Euro 7 vândute vor trebui să emită cel mult 60 mg/km NOx pentru a fi conforme.

V-ar putea interesa și:

Euro 6d-TEMP și Euro 6.d sunt standardele pentru măsurătorile RDE. Acestea au același nivel al emisiilor.

Procedurile WLTP au fost continuate prin măsurarea emisiilor în condiții de trafic real RDE (Real Driving Emission), care certifică faptul că autovehiculele produc emisii scăzute (NOx și PN – numărul de particule) în comparație cu testele de laborator.

V-ar putea interesa și:

Standardele Euro stabilesc pragurile de emisii pentru gaze poluante: NOx (oxid de azot), CO (monoxid de carbon), particule fine (PM) și hidrocarburi nearse (THC și NMHC).

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare