Șoferii de taxi din Amsterdam se plâng de fiabilitatea Tesla

Autor: Cosmin Lixandru

Șoferii de taxi din Amsterdam se plâng de fiabilitatea Tesla. SchipholTaxi, compania care operează taxiurile pentru Aeroportul Schiphol din Amsterdam, a câștigat concesiunea în 2014 pentru a oferi servicii de taxi, promițând că în flotă vor fi mașini electrice Tesla Model S, scrie NRC.nl, cel mai mare ziar olandez.

Aeroportul Schipol din Amsterdam a avut atunci cea mai mare flotă de Tesla din lume, 167 de mașini electrice Model S. Achiziția a fost impulsionată de managementul aeroportului care dorea să arate interesul pentru mediu. Fiecare mașină a costat 86.000 de euro, însă fiabilitatea Tesla nu a fost prea bună.

Chiar după achiziție au apărut primele defecțiuni de fabricație la taxiurile Tesla Model S, care s-au agravat pe măsură ce timpul a trecut.

Fiabilitatea Tesla Model S nu a fost prea bună

Taximetriștii independenți au spus că după un timp ștergătoarele de parbriz au început să lovească capota, luminile laterale nu au mai funcționat, oglinzile nu mai puteau fi reglate corect, senzorii de presiune roți au cedat, suspensia a început să facă zgomote, lămpile spate s-au aburit.

V-ar putea interesa și:

După doar un an de utilizare au apărut defecțiuni și mai grave: sistemul de frânare a ruginit și nu a mai funcționat conform, iar motorul unei mașini a cedat pe autostradă trebuind înlocuit. De asemenea, mai multe mașini au avut probleme cu sistemul de încărcare.

Problemele s-au agravat și mai mult pentru flota SchipholTaxi în 2016, când în urma unui update automat de software autonomia mașinilor electrice a scăzut brusc de la 350 km până la 250 km sau chiar 200 km. Acest lucru a generat pierderi pentru companie întrucât timpul de imobilizare pentru încărcarea bateriei a devenit foarte mare în comparație cu timpul în care taxiul era operațional. Tesla a argumentat că degradarea bateriei ar fi cauza diminuării autonomiei.

Patru proprietari de taxi au intentat proces împotriva Tesla cerând banii pe mașini înapoi. Taximetriștii au spus că trebuie să profite la maxim de investiții. Nu pot avea o mașină blocată în service care așteaptă reparații de zile întregi. Unul dintre taximetrist a avut 33 de intrări în service în 3 ani. Aproape o intrare în service lunar.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare