Sistemul ESP de la Bosch, la 25 de ani de la lansare

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset
ESP Bosch

Bosch a lansat sistemul ESP (programul de stabilitate electronică) în urmă cu 25 de ani împreună cu Daimler pe autovehiculele Mercedes-benz Clasa S, în 1995.

În UE, programul electronic de stabilitate ESP a salvat aproximativ 15.000 de vieți în ultimii 25 de ani. La nivel mondial, 82 de procente din totalul autoturismelor noi sunt echipate cu sistemul antiderapare.

Împreună cu centura de siguranță și airbagul, ESP este unul dintre cei mai importanți salvatori ai vieții din cadrul unui autovehicul.

Deși datează din 1995, inovația nu poartă în niciun fel amprenta timpului: Bosch și-a îmbunătățit continuu sistemul antiderapare și a produs până în prezent peste 250 de milioane de sisteme ESP. Autovehiculele moderne sunt de neconceput fără acest dispozitiv electronic. La nivel mondial, 82 de procente din numărul total al autovehiculele noi sunt echipate cu sistemul ESP. În 2016, acest procent era de 64%.

ESP poate preveni până la 80% din totalul accidentelor produse din cauza derapării, mai ales atunci când drumurile sunt umede sau înghețate.

Ce înseamnă ESP

ESP este un dispozitiv electronic care combină funcțiile sistemului antiblocare la frânare ABS și ale sistemul de control al tracțiunii TCS, dar poate face mult mai mult. În același timp, detectează mișcările de derapare ale autovehiculului și le contracarează în mod activ.

Sistemul antiderapare utilizează informații despre dinamica autovehiculului pentru a detecta dacă acesta se îndreaptă în direcția în care conduce șoferul. ESP intervine în momentul în care există o discrepanță între acești doi factori. Poate părea simplu, dar în realitate este un proces complex. Senzorii inteligenți ajută la compararea între unghiul direcției și traiectoria autovehiculului de 25 de ori pe secundă. Dacă există divergențe între acestea, ESP reduce cuplul generat de motor și frânează roțile în mod individual. În acest fel, sistemul îl ajută pe șofer să împiedice autovehiculul să se desprindă sau să derapeze – împiedicând în mod eficient multe accidente încă din start.

Legendarul test al elanului din 1997 a ajutat la efectuarea unei descoperiri pentru sistem: în timpul testelor pentru o revistă auto din Suedia, un autovehicul Mercedes-Benz Clasa A s-a răsturnat atunci când a făcut o manevră bruscă de evitare.

Mercedes-Benz a reacționat prin asigurarea sistemului ESP ca dotare standard. Din acel moment, tot mai multe autovehicule ale multor producători auto au adoptat sistemul antiderapare.

Avantajele aduse de ESP

Mai puține accidente, mai puține vătămări, mai puține victime – legiuitorii au recunoscut de asemenea avantajele aduse de ESP și au făcut din acesta o caracteristică obligatorie a autovehiculelor în multe zone ale lumii.

În UE, procesul de adoptare a fost treptat. Echiparea a fost obligatorie inițial, din noiembrie 2011, doar pentru autoturismele noi și anumite tipuri de autovehicule comerciale, iar din 1 noiembrie 2014, pentru toate autoturismele și autovehiculele comerciale nou înmatriculate. De asemenea, sistemul antiderapare este fie obligatoriu din punct de vedere legal, fie un angajament auto-impus în Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Ecuador, Israel, Japonia, Malaezia, Noua Zeelandă, Rusia, Coreea de Sud, Turcia și Statele Unite ale Americii. Experiența din Europa arată că, dacă proporția de autovehicule echipate cu acest sistem crește, numărul de accidente scade.

Bosch oferă sisteme ESP personalizate pentru toate tipurile de sisteme de propulsie, de la motoare cu combustie la motoare electrice și pentru autovehicule de toate tipurile, de la mini autovehicule la autovehicule comerciale. Compania a dezvoltat un tip de sistem ESP chiar și pentru autovehiculele motorizate cu două roți. Sistemul de control al stabilității pentru motocicletele MSC pe care l-a lansat Bosch în 2013 asigură cea mai bună stabilitate posibilă în toate situațiile din trafic și reprezintă încă o realizare de pionierat în materie de siguranță rutieră.

În același timp, ESP reprezintă tehnologia de bază pentru multe sisteme de asistență pentru șofer, precum și pentru conducerea automatizată, cu care își urmează Bosch „viziunea zero”.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România.

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește-ne pe Facebook.

V-ar putea interesa și:

Informaţiile publicate de EVmarket.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

………………………………………………………………………………………………………………………

#EVmarket #News #Automotive #Bosch #Cars #Car #EVs #EV #eMobility #Elektro #ElectricEngine #electricar #electricfuture #ecofriendly #mobility #Eco #electrification

Știri similare